Peltilintu -leiri tutustuttaa nuorisoa ilmailun harrastuksiin ja ammatteihin jo yhdettätoista kertaa

MAF_suomi_peltilintu_1Suomen Lähetyslentäjät ry,  MAF Suomi (Mission Aviation Fellowship) järjestää 14-18 -vuotiaille suunnatun Peltilintu-ilmailuleirin jo yhdennentoista kerran. Huittisten Tuulikki-Vampulan lentokentällä järjestettävä leiri tutustuttaa ilmailuun ammattina ja harrastuksena. Lisäksi leirillä tutustutaan myös lähetyslentäjien ja MAF:n työhön.

Peltilintu -leirillä tutustutaan ilmailun harrastuksiin sekä ilmailun eri ammatteihin hyvin käytännönläheisesti ilmailun ammattilaisten johdolla. Suomen Lähetyslentäjien tarkoituksena tukea lähetys- ja avustusjärjestöjä kouluttamalla ja valmentamalla lentäjiä ja muuta henkilökuntaa sekä auttamalla heitä hakeutumaan lähetysilmailun eri tehtäviin.

MAF_3Leirillä tutustutaan lähetyslentäjien ja MAF:n työhön, jonka kautta moni erityksissä asuva ihminen saa toivon elämään. Leirillä järjestetään myös joka päivä aamu/iltahartaus ja/tai raamattutunti, sillä leirin tarkoitus on antaa kokemusten ja unelmien lisäksi eväitä koko elämää varten.

Sään salliessa leirin ohjelmassa on muun muassa tutustuminen kuumailmapallolentämiseen.

 "Aiempien vuosien leiriläiset ovat kommentoineet tätä leiriä mm. "Sika hyvä leiri" ja "Paras leiri ikinä". Leirillä tutustutaan mukavan leirielämän lomassa ilmailun harrastuksiin ja ammatteihin käytännöllisellä tavalla - tietenkin myös lentämällä", kertoo MAF Suomen toiminnanjohtaja Janne Ropponen.

MAF_logo"Ilmailuakin enemmän leirin tärkeä ajatus on antaa nuorille ymmärrys, että elämän vaikeuksista voi selvitä sekä antaa toivoa, että vielä edessä odottaa mahdollisuus uudelleen kohota siiville kuin kotkat. Leirillä nuoret kuulevat miten, eri henkilöt ovat selvinneet elämänsä vaikeuksista. Nämä tarinat rohkaisevat ja antavat uskoa tulevaisuuteen", avaa Ropponen leirin toimintaa.

"Moni on saanut leirillä myös kipinän ilmailuammattiin. Yksi entinen leiriläinen odottaa parasta aikaa jännittyneenä tyyppikurssia joko Embraeriin tai ATR-potkuritubiinikoneeseen. Hän on saanut työpaikan. Samaan aikaan yksi entinen leiriläinen on taas laittanut tavoitteeksi päästä MAF:n työhön lähetyslentäjäksi toteuttamaan MAF:n slogania Flying for life – lentää elämän puolesta lentää elämää varten", päättää Ropponen.

MAF Peltilintu 2016 -leiri