Perjantain mielenilmaus sotkee lentoliikennettä - Finnairin matkustajat voivat vaihtaa lentopäiviä

Finnair_fleet_1Ammattiyhdistysliikkeiden valtakunnallinen mielenilmaus vaikuttaa laajalti lentoliikenteen kulkuun  perjantaina 18. syyskuuta 2015. Finnair tarjoaa matkustajilleen mahdollisuutta lentopäivien muutoksiin. Perjantai on Finnairin viikon vilkkain päivä matkustajamäärillä mitattuna.

Finnair arvioi mielenilmauksen vaikuttavan perjantaina merkittävästi Finnairin asiakaspalveluun, matkatavarapalveluihin ja erilaisiin lentokoneiden lähtemiseen liittyviin prosesseihin ja palveluihin.

Näihin palveluihin vaikutus kohdistuu pääasiassa kello 11-13, mutta vaikutukset voivat näkyä asiakkaille sekä ennen että jälkeen tämän varsinaisen mielenilmausajan. Mielenilmaus vaikuttaa muun muassa lentoasemilla tapahtuviin kuljetuspalveluihin kello 06-22.

"Olemme äärettömän pahoillamme tämän mielenilmauksen vaikutuksista asiakkaidemme matkasuunnitelmiin. Teemme parhaamme, jotta tässä vaikeassa tilanteessa voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Siksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta siirtää lentoaan", toteaa Finnairin operatiivisen keskuksen johtaja Janne Tarvainen. "

Toivomme tietysti, että tästä meistä riippumattomasta mielenilmauksesta huolimatta mahdollisimman moni matkustaja pääsisi määränpäähänsä toiveidensa mukaisesti".

Perjantai on Finnairin vilkkain päivä matkustajamäärin mitattuna ja vaikutukset kohdistuvat useisiin tuhansiin matkustajiin. Mielenilmauksen arvioidaan aiheuttavan lentojen viivästyksiä, aikataulumuutoksia ja mahdollisesti myös lentojen peruutuksia perjantain aikana. Vaikka mielenilmaus kohdistuu perjantaihin, joitain vaikutuksia voi näkyä lentoliikenteessä vielä viikonloppuna.

Finnair on aloittanut valmistelut minimoidakseen tästä mielenilmauksesta asiakkaille aiheutuvat haitat. Yhtiö tarjoaa asiakkaille, joilla on varaus Finnairin lennoille 17.9.-19.9.2015, mahdollisuuden siirtää lentoaan toiseen ajankohtaan ja näin välttää mielenilmauksen aiheuttamat viivästykset ja muut haitat.

Mielenilmauksen aiheuttamien yhteydentottojen määrän arvioidaan ruuhkauttavan Finnairin asiakaspalveluakanavat. Lentolippua on mahdollista vaihtaa edellämainitun ajankohdan mukaisilla lennoilla kerran ilman kuluja. Uusi matkustuspäivä on oltava viimeistään 30. syyskuuta. Myös kohteen voi valita uudelleen mutta mahdollisesta alemmasta hinnasta ei saa palautusta. Lentolippu hyvitetään kokonaan mikäli lento perutaan.

Finnair jatkaa mielenilmauksen vaikutusten yksityiskohtaista arvioimista. Mahdollisista aikataulumuutoksista sekä mahdollisista peruutuksista viestitään keskiviikosta 16. syyskuuta alkaen.

Lue myös Lentoposti.fi:n uutinen perjantaisen mielenilmauksen vaikutuksista ilmailualan toimijoihin ja lentoliikenteen sujuvuuteen: