Pienkoneille ilkivaltaa Malmilla - Mopo-Cessna viipaloi toisen takarungon

cessnat_malmi_tatukoiranen(päivittynyt) Useisiin pienkoneisiin yritettiin murtautua ja niille tehtiin ilkivaltaa Helsinki-Malmin lentoasemalla maanantain vastaisena yönä, kertoo YLE Helsinki. Yksi koneista oli onnistuttu käynnistämään ja sillä rullattiin päin toista. Molemmat ns. Mopo-Cessnat vaurioituivat, toinen pahoin.

Tapauksia tutkitaan törkeänä vahingontekona. Vaurioituneet Cessnat kuuluvat BF-Lennolle ja ne seisoivat normaaliin tapaan ankkuroituina Helsinki-Malmin asematasolla.

cessnat_malmi_2_tatukoiranenYö-VFR -varusteltu Cessna 152 OH-CTM vaurioitui todennäköisesti korjauskelvottomaksi, kun toisen vauhdilla liikkeelle lähteneen Cessnan potkuri leikkasi irti sen takarungon (klikkaa kuvat suuremmaksi).

Toinen kone säilyi pienemmin vaurioin, mutta mm tuulilasi hajosi ja sen siipi sai osumaa. Luonnollisesti myös koneen moottori menee tarkastukseen potkurin iskeytymien takia.

Törmännyt kone oli tullut takaviistosta ja potkuri osui CTM:n takarunkoon viipaloiden sen poikki. Yhteenajon voima myös työnsi Cessnan pois sen pysäköintiruudusta.

Cessna_ilkivalta_malmiIlmeisesti useita muitakin yleisilmailukoneita asematasolla oli yritetty yöllä käynnistää. Myös Airveteranin DC-3 -koneeseen oli pyritty sisälle.

Tekijä tai tekijät olivat osanneet mm. säätää Cessnan seosta ja kaasua, joten ainakin jonkinlaista perustietoa lentokoneen operoinnista on ollut.

Viime joulukuussa Malmin asematasolla töhrittiin pysäköidyn Pilatus Porter -potkuriturbiinikoneen runko. Takavuosina kentällä on jopa räjäytetty pienkone, mutta onneksi lentoasema-alue saa yleensä olla rauhassa.

Lentoasemalla kiertää Finavian tilaamana vartiointiliike, mutta alue on suuri. Kenttää ympäröi  korkea verkkoaita, jonka päällä lisäksi on monirivinen piikkilanka.

Tatu Koirasen kuva koneista törmäyksen jälkeen: YLE Novosti

Ensimmäisenä aiheesta kertoneen YLE Helsingin uutinen

Lue myös: