Poliisi koekäyttää Segway-henkilökuljettimia Helsinki-Vantaan lentoaseman valvonnassa

Poliisi_kuljetin_1Itä-Uudenmaan poliisi on aloittanut koekäyttöjakson kaksipyöräisillä Segway-henkilökuljettimilla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Niiden avulla poliisit voivat liikkua laajoissa terminaaleissa, ulkoalueilla ja pysäköintihalleissa entistä nopeammin ja kattavammin. Poliisit ovat myös entistä näkyvämmin lentoaseman asiakkaiden ja henkilökunnan tavoitettavissa.

”Odotamme mielenkiinnolla miten kuljettimet soveltuvat Helsinki-Vantaan poliisipartiointiin. Kuljettimia on jo käytössä usealla kansainvälisellä lentoasemalla Euroopassa ja nyt myös meillä”, kommentoi komisario Saku Hämäläinen.

Lentoasemalla koekäytettävät Segway-merkkiset henkilökuljettimet ovat lainassa Helsingin poliisilaitokselta. Niitä on käytetty kesällä partioinnissa kaupunkialueella.

Laitteiden koekäyttöjakso kestää kesään 2017 saakka. Kokemuksista riippuen Itä-Uudenmaan poliisi hankkii omia ajokkeja Helsinki-Vantaan lentoaseman valvontaan.

"Nyt käytössämme on kolme laitetta. Käytännössä kaksi niistä on päivittäisessä valvontakäytössä terminaaleissa ja kolmas laite on koulutuskäytössä. Kakki käyvät läpi teoriakoulutuksen sekä käytännön harjoittelua käyttöönottokouluttajan johdolla", kertoo komisario Saku Hämäläinen Lentoposti.fi:lle.

"Kyseinen henkilökuljetin on todettu käytännölliseksi terminaalialueilla mutta seuraamme tarkasti myös muita uusia innovaatioita", päättää Hämäläinen.

Alla olevassa videossa esitellään Helsingin poliisin uusia henkilökuljettimia. Jos video ei näy, katso se tästä: Suomen poliisi YouTube