Porin reittilennot alkavat mahdollisesti helmikuussa - operaattorina Airest

AirEst_SF34_HK_flyfiLentoliikenne Porin ja Helsingin välillä alkaa mahdollisesti 1. helmikuuta 2016. Reittiväliä operoitaisiin virolaisen Airestin 33-paikkaisella Saab 340 -potkuriturbiinikoneella (ES-LSF). Sopimus lennoista aiotaan tehdä vuoden 2016 loppuun saakka.

Airest AS:n ja Porin kaupungin välinen sopimus allekirjoitetaan alkuvuodesta 2016, mikäli Porin kaupunginhallitus päättää sen hyväksymisestä maanantaina 21. joulukuuta.

Porin kaupunki on varannut lentojen tukemiseen kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti 600 000 euroa. Sopimuksen tukisumman arvo on 595 000 euroa.

Alustavan suunnitelman mukaan arkipäivisin lennettävä edestakainen vuoro lähtee Porista aamulla kello 7.30 ja Helsingistä illan suussa kello 17.30.

"Lopullisista aikatauluista neuvotellaan vielä. Voi sanoa, että neuvottelun lopputulos on parempi kuin tarjouskilpailun perusteella saadut tarjoukset", kertoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus viitaten aiempaan Turku AirIn voittamaan kilpailutukseen.

Suomessa vastaavilla Saab 340 -potkuriturbiinikoneilla on operoitu kotimaan ja ulkomaanreitteijä vuosien varrella. Niitä ovat operoineet mm. Finnaviation, Golden Air, Air Botnia, Central Connect Airlines ja Nextjet.

Airestin laivastossa on kahdeksan konetta, joista seitsemän on rahtikoneita. Vuonna 2015 Airest AS on operoinut syöttöliikennettä Tukholmasta ja Pietarista Tallinnaan Viron konkurssiin päätyneelle valtiolliselle lentoyhtiölle Estonian Air AS:lle.

Lue myös: