Privilege Stylen tulo peruttu - EuroAtlantic hoitaa Finnairin nykkiläisen koko wet lease -kauden

EuroAtlantic_CS-TFM_EFHKEuroAtlantic Airwaysin Boeing 777 hoitaa wet lease -vuokrattuna Finnairin New Yorkin lennot aina 29. joulukuuta saakka. Reittiä alunperin lentämään tulossa ollut Privilege Style ei Finnairin tuoreen ilmoituksen mukaan ei lainkaan operoi ns. nykkiläistä.

Espanjalaisen Privilege Stylen piti aloittaa lennot jo 7. joulukuuta Boeing 777-200ER -matkustajakoneella (EC-MIA). Wet lease tarkoittaa vuokrausta, jossa kone saadaan toisen yhtiön käyttöön miehistöineen.

Reittiä on kuitenkin alusta lähtien lennetty portugalilaisen EuroAtlantic Airwaysin Boeing 777-200ER -koneella (CS-TFM, otsikkokuvassa) ja miehistöllä. Sen operointiaikaa on jatkettu useaan kertaan.

Vielä torstaina 17. joulukuuta Finnair odotti lausuntonsa mukaan Privilege Stylen tuloa reitille 22. joulukuuta jälkeen. Tilanne muuttui kuitenkin perjantain 18. joulukuuta aikana.

"Operatiivisista syistä johtuen Finnair käyttää 7. - 29. joulukuuta 2015 New Yorkin reitillään vuokrakonetta ja miehistöä. Kone ja miehistö vuokrataan portugalilaiselta EuroAtlantic-lentoyhtiöltä aiemmin ilmoitetun espanjalaisen Privilege Stylen koneen ja miehistön sijaan", kertoo Finnairin tuorein ilmoitus.

Lentoposti.fi kertoi torstaina, että Privilege Stylen ainoa ja syyskuussa yhtiön laivastoon liittynyt Boeing 777 -matkustajakone ei ollut operoinut lainkaan kaupallisia lentoja sen saavuttua siirtolennolla Madridiin.

Lue myös: