Puetaanko Finnairin A340-laajarunkokone seuraavaksi Marimekon Unikkoon?

livery_finnair_youtubeFinnairin Airbus A340 on maalattu Singaporessa huollon yhteydessä. Yhtiö julkaisi torstaina YouTubessa videon, jossa vihjaillaan miten "kone vaihtaa päälleen jotain mukavampaa". Uutuus esitellään 27. lokakuuta. Myös Marimekko on julkaissut videon, jossa suunnittelija Kristiina Isola kertoo odottavansa jännittyneenä hetkeä, jolloin Unikko-kuosi nähdään pian suuremmassa mittakaavassa kuin koskaan aiemmin. Marimekonkin yllätyksen julkistus on kuin sattumalta lauantaina 27. lokakuuta.

Marimekon videossa lennetään pilvien päällä ja tähyillään taivaalle. Lisäksi lopussa liehuvassa Unikko-kangasversiossa on samat värit kuin Singaporen maalareiden ruiskuissa (sinistä, keltaista ja oranssia).

Videoiden perusteella vaikuttaa siis täysin mahdolliselta, että Finnairin A340:n (OH-LQD) uusi erikoismaalaus olisi nimenomaan Unikko-aiheinen. Molempien videoiden katsojakommenteissakin niiden yhteys on jo havaittu. Samaten Twitterissä ja Facebookissa veikataan samaa.

LQD_AB_1Jos näin todella on, yhteistyö varmasti hyödyttää molempia yrityksiä. Edellinen Finnairin special livery oli Angry Birds -teemainen. Koneena oli sama LQD. Se lensi ensimmäisen kerran reitillä Angry Birds -väreissä syyskuussa 2011.

Koneessa oli normaalin maalauksen lisäksi vain suhteellisen pieniä Angry Birds -tarroja nokassa ja moottoreissa. Nyt on videon perusteella koneen runkoon luvassa huomattavasti suurempia kuvioita.

Finnairin laajarunkokoneet huolletaan nykyisin Singaporessa. Maalausvideo on kuvattu Singapore Technologies Aerospacen hangaarissa.

unikko_marimekkoMaija Isola suunnitteli Unikko-kuosin jo 1964. Sen ajanmukaisti 90-luvulla Isolan tytär Kristiina. Unikko on erittäin suosittu meillä ja maailmalla. Sitä on kankaan ohella hyödynnetty mitä erilaisimmissa yhteyksissä kumisaappaista kattiloihin.

Liikennevälineistä ainakin Lontoon kaksikerroksinen bussi on saanut Unikko-värit ylleen. T.T.

 

Finnairin video: YouTube

Marimekon video: YouTube

Lue myös jatkojuttu sunnuntaina 21.lokakuuta: Kilpailu: arvaa montako Marimekon Unikkoa mahtui Finnairin erikoismaalattuun Airbusiin

Päivitys tiistaina 23.10: Ensimmäiset spotterikuvat Unikko-Airbusista netissä