Puolustusvoimain lippujuhla näkyy Helsingissä 4. kesäkuuta - taivaalla Ilma- ja Maavoimat

Tikkakosken_avoimet_180517jPuolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 4. kesäkuuta 2017 aiheuttaa muutoksia liikenteeseen, pysäköintiin ja julkiseen liikenteeseen Helsingissä. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan tai julkisilla kulkuvälineillä. Taivaalla nähdään Ilmavoimien ja Maavoimien kalustoa.

Lippujuhlapäivän paraatin järjestelyt aloitetaan Helsingin keskustassa lauantaina 3. kesäkuuta. Luvassa on poikkeusjärjestelyjä pysäköintiin, liikenteeseen sekä julkiseen liikenteeseen.

Paraatissa on mukana joukkoja ja kalustoa kaikista puolustushaaroista, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Rajavartolaitoksesta. Paraatiin osallistuu lähes 1300 henkilöä ja 50 ajoneuvoa sekä ilma-alusta.

Lippujuhlan kalustonäyttely on Kansalaistorilla 4.6. Kalustonäyttely kootaan edellispäivän 3.6. Santahaminaan ja siirretään sieltä Kansalaistorille iltapäivän aikana. Kalustonäyttely puretaan 4.6. kello 18 jälkeen.

Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta saapuu Helsinkiin Santahaminaan, Hanasaareen ja Kansalaistorille lauantain 3.6. aikana. Joukot poistuvat Helsingistä sunnuntain 4.6. iltapäivän ja illan aikana. Siirtymiset varuskunnista Helsinkiin ja takaisin toteutetaan Hämeenlinnanväylän (E12), Lahdenväylän (E75) ja Porvoonväylän (E18) kautta.

 Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Senaatintorilla ja sen ympäristössä: Mariankadulla, Kirkkokadulla ja Mannerheimintiellä sekä Kaisaniemen ja Mäntymäen kentillä, Kansalaistorilla ja Eteläsataman alueella.

PV_lippujuhla_kartta_2017Päivä alkaa seppeleenlaskutilaisuudella ja lipunnostolla kello 8. Kalustoesittely alkaa Kansalaistorilla kello 10.00. Helsingin ylle on luvassa lyhyt parinkymmenen minuutin mittainen lentonäytös kello 10.50 alkaen. Siinä esittäytyy Ilmavoimien ja Maavoimien konekalustoa.

Paraatikatselmus alkaa kello 12.00 ja ohimarssi tapahtuu kello 13.30. Paraatin vastaanottaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindbergin kanssa.


Pysäköinti- ja liikennerajoitukset Helsingissä

 Helsingin kaupunki rajoittaa pysäköintiä Kruununhaan alueella 4.6. kello 6.00 - 12.00 ja Mäntymäen kentän pysäköintialueella 4.6. kello 9.00 - 16.00. Pysäköintikieltomerkit asetetaan Kirkkokadulle ja Mariankadulle sekä Mäntymäen kentän parkkialueelle.

 Poliisi ja sotilaspoliisit rajoittavat ja ohjaavat liikennettä 4.6. kello 9.00 alkaen Helsingin keskustan alueella Kaisaniemessä ja Senaatintorilla sekä Hanasaaressa.

Kirkkokatu, Mariankatu ja Aleksanterinkatu suljetaan muulta liikenteeltä 4.6. kello 9.00 alkaen. Mannerheimintie suljetaan liikenteeltä Simonkadun ja Kaivokadun risteyksestä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen kello 12.30 alkaen.

Paraatijoukkojen moottorimarssit Helsinkiin

Paraatiin osallistuvia ajoneuvoja ja henkilöstöä siirtyy eri joukko-osastoista Santahaminaan 3. - 4. kesäkuuta aamupäivisin reittiä Kehä 1 - Itäväylä - Linnanrakentajantie - Laajasalontie - Santahaminantie.

Panssariprikaatin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä VT3 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Porin prikaatin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä Säkylä/Niinisalo - Helsinki - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Satakunnan lennoston osasto siirtyy Helsinkiin 3.6. reittiä VT3 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Utin jääkärirykmentin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä Utti - VT 6 - E18 - E75 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Karjalan prikaatin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä VT 15 - VT 6 - E18 - E75 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.


Katselmuksen ja ohimarssin liikennejärjestelyt 4.6.

Jalan marssivat paraatijoukot kokoontuvat ennen Senaatintorilla tapahtuvaa katselmusta Kaisaniemen kentälle, minne ne kuljetetaan Santahaminasta linja-autoilla kello 9.30 alkaen. Linja-autot poistuvat Kaisaniemen kentältä Mäntymäen kentälle odottamaan ohimarssin päättymistä.

Katselmuksen jälkeen jalan marssivat joukot siirtyvät Senaatintorilta Unioninkatua Aleksanterinkadulle ja edelleen Mannerheimintielle ohimarssin lähtöpaikalle Simonkadun ja Kaivokadun risteykseen.

Moottoroidut paraatijoukot siirtyvät kello 9 jälkeen Santahaminasta Hanasaareen, mistä edelleen ohimarssia varten Mariankadulle ja Kirkkokadulle.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun ja Kaivokadun risteyksen kohdalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

 Jalan marssivat osastot siirtyvät ohimarssista Mannerheimintietä pitkin Mäntymäen kentälle, mistä ne poistuvat linja-autoilla. Ohimarssin jälkeen moottoroidut paraatijoukot aloittavat paluumarssit kotivaruskuntiin. Raskas vaunukalusto lastataan Mannerheimintiellä laveteille. Osa ajoneuvoista siirtyy ohimarssin jälkeen Mäntymäen kentälle, missä ne lastataan kuljetusajoneuvoihin.

Lippujuhlan päivän ohjelma 4.6.2017:

8.00 Merivoimien juhlallinen lipunnosto - Eteläsatama
9.00 Seppeleenlaskutilaisuus - Hietaniemi
10.00 Juhlajumalanpalvelus - Tuomiokirkko
9.00-15.00 Alusesittelyt - Eteläsatama
10.00-18.00 Kalustonäyttely - Kansalaistori
10.50-11.30 Lentonäytös - Kaivopuisto
12.00 Paraatikatselmus - Senaatintori
13.30 Ohimarssi - Mannerheimintie
15.00-18.00 Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue 2017  - Kansalaistori

Lue myös uutisemme aiheesta helmikuulta 2017: