Pyhtää, Enontekiö, Lappeenranta, Seinäjoki ja Mikkeli saivat valtion lentopaikka-avustuksia vuonna 2024

PYH_ilmasta_2023_RALiikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustukset Finavian lento-asemaverkoston ulkopuolisten alueellisten lentoasemien ja lentopaikkojen toiminta- ja investointimenoihin vuodelle 2024. Avustuksia myönnettiin Pyhtään lentopaikan sekä Enontekiön, Lappeenrannan, Seinäjoen ja Mikkelin lentoasemien tukemiseksi.

Valtionavustus on suunnattu Finavian ulkopuolisten lentopaikkojen ylläpitoon ja kehittämiseen. Avustusta myönnetään jaettavissa olevan määrärahan puitteissa sellaisille hakijoille, joiden hakemus täyttää hakukriteerit ja sellaisiin kustannuksiin, jotka parhaiten toteuttavat haun tavoitteita. 

TR_koulukoneet_hallillaVuoden 2024 lentopaikka-avustushakemusten arvioinnissa kiinnitettiin huomiota mm. toiminnan taloudellisiin edellytyksiin ja kannattavuusnäkymiin, sekä suunnitelmiin toiminnan kehittämiseksi.

Avustuksiin oli vuonna 2024 käytettävissä kokonaisuudessaan 900 000 euron määräraha. Haettu määrä oli kuitenkin merkittävästi suurempi kuin jaettavissa oleva määrä.

Vuonna 2024 avustuksia myönnettiin seuraavasti:

  • Redstone AERO Oy (Helsinki-East Aerodrome/Pyhtään lentopaikka) 375 000 €
  • Enontekiön Lentoasema Oy 75 000 €
  • Lappeenrannan Lentoasema Oy 86 250 €
  • Seinäjoen Lentoasema Oy 205 000 €
  • Mikkelin kaupunki (Mikkelin lentoasema) 105 000 €

Traficom tekee päätökset valtionavustusta saavista hakijoista vuosittain hakemusten sisällön ja lukumäärän perusteella määrärahojen puitteissa. Tästä johtuen myöntökriteerit voivat vaihdella vuosittain.

Lue myös: