Pysäköinnin ennakkovarausten suosio yllätti Helsinki-Vantaalla

HEL_P-alueetFinavian toukokuussa julkistama mahdollisuus varata pysäköintipaikka etukäteen Helsinki-Vantaan lentoasemalta on saavuttanut suosiota ensimmäisen neljän kuukauden aikana. Palvelu nähdään tarpeelliseksi ja halutuksi.

Palvelulla halutaan helpottaa matkalle lähtöä. Sen sijaan että matkustaja pohtisi parkkipaikan valintaa vasta lentokentälle saavuttuaan, hän on halutessaan voinut  ennakkoon varmistaa sopivan pysäköintipaikan.

"Kesän aikana olemme saaneet matkustajilta useita kymmeniä varauksia päivässä. Palvelun suosio on jo käynnistysvaiheessa ylittänyt odotuksemme", sanoo lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta

HEL_P-alueet_3Finavialla on Helsinki-Vantaalla kuusi pysäköintialuetta, joiden väliä liikennöi AirPortBus 15 minuutin välein. Matkustajien käytössä on lentoasemalla kaikkiaan noin 9400 pysäköintipaikkaa. Varausjärjestelmässä on mukana  7 000 pysäköintipaikka. Paikkoja voi varata alueilta P1, P3 ja P4a ja P4b.

"Pysäköintipaikan varaaminen ja maksaminen Finavian nettisivujen kautta on ensimmäinen merkittävä etappi kohti sähköistä liiketoimintaa ja asiakasprosessien sähköistämistä", Haapasaari sanoo.

Pysäköintiä tarjotaan sähköautoille myös latausmahdollisuudella. Lentoaseman P1-pysäköintitalossa avattiin tammikuussa 2014 neljä sähköautoille varattua paikkaa.

Finavian lisäksi pysäköintiä ja kuljetuksia lentoaseman terminaaleihin tarjoaa myös Lentoparkki.

Varaa: pysäköintipaikkasi Helsinki-Vantaalta

Lentoposti.fi kertoi Finavian uudesta palvelusta 14. toukokuuta: