Qantas jo kuudetta kertaa Airlineratingsin TOP20-listan kärjessä - myös Finnair on tässä joukossa

qantas_tailsAirlineratings.com rankkasi kuudetta kertaa kertaa maailman turvallisimmat lentoyhtiöt ja kärkipaikalla on jo kuudetta kertaa Australian ylpeys Qantas. Parhaan 20 lentoyhtiön joukossa on myös Finnair ja kuusi muuta eurooppalaisyhtiötä.

Erityisesti Airlineratings.com nostaa esiin Qantasin nyt jo kuudetta kertaa peräjälkeen. 98-vuotiaalle Qantasille ei ole sattunut suihkukoneaikakaudella yhtään lentokoneen menetystä. Airlineratings.comin vertailu ilmoittaa ykkösijaa seuraavat 19 lentoyhtiötä ainoastaan aakkosjärjestyksessä ilman kannanottoa keskinäiseen järjestykseen.

Muut yhtiöt ovat: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qatar, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss ja United Airlines sekä Virgin-konsernin lentoyhtiöt Atlantic ja Australia.

Edellisvuoden turvallisimpien listalta ovat pudonneet pois Etihad, Royal Jordanian Airlines  sekä Japan Airlines. Niiden tilalle ovat nousseet Austrian Airlines, Qatar ja American Airlines.

 Airlineratings.comin mukaan turvallisimmat halpalentoyhtiöt olivat aakkosjärjestyksessä: Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet ja Wizz.

Mukana ovat vain kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA-auditoinnin läpikäyneet halpalentoyhtiöt. IOSA-audioinneissa seurataan kahden vuoden välein yli 1000 lentoyhtiötoiminnan parametriaä.

Kaikkiaan Airlinesratings.comin selvityksessä mukana olleista 405 lentoyhtiöstä 195 sai Airlineratings.com:n seitsemän tähteä. Kaikki yhtiöt saivat vähintään kaksi tähteä tämän vuoden listauksessa. Kolmen tähden yhtiöitä listalla oli 15. Kahden tähden saaneita lentoyhtiötä oli seitsemän. Turvattomimpien hännillä olivat lentoyhtiöt  Afganistanista, Irakista, Indonesiasta, Uudesta Guineasta, Surinamista ja Thaimaasta.

Airlineratings.comin mukaan sen listausta ovat käyttäneet jo miljoonat lentomatkustajat 232 eri maasta.

Lue myös muita lentoturvallisuusaiheisia uutisiamme: