Qantas retroilee - Boeing 737 sai erikoismaalauksen

Qantas_retro_737_1Qantas esitteli marraskuussa laivastoonsa retrovärityksen saaneen Boeing 737-800 -koneen. Se kantaa kyljessään poikkeuksellisesti yhtiön entisen toimitusjohtaja James Strongin nimeä.

Qantasin Boeing 737-retrokone on heijastus menneestä ajasta 1970-luvulta, jolloin yhtiön 747-koneet kantoivat vastaavaa väritystä. Lentävä kenguru on nähty taivaalla jo seitsemän vuosikymmenen ajan.

"Uuden koneen näkeminen klassisissa väreissä saa tuntemaan ylpeyttä Qantasista ja työstä jota ihmiset ovat sen eteen tehneet", sanoi Qantasin toimitusjohtaja Alan Joyce koneen esittelytilaisuudessa.

"Seitsemänkymmenen vuoden ajan tämä tuttu kenguru on edustanut lentoyhtiömme lisäksi koko Australiaa ja sidettä kotimaahan kaikille niille jotka ovat nähneet sen lentokentillä ympäri maailmaa".

Retrokone nimettiin poikkeuksellisesti yhtiön entisen toimitusjohtaja James Strongin mukaan. Strong toimi Qantasin johdossa vuosina 1993-2001 sekä hallituksen puheenjohtajana tämän jälkeen aina kuolemaansa eli vuoteen 2013 saakka.

"James oli poikkeuksellinen johtaja ja tämä lentokone edustaa hänen rakkauttaan innovaatioihin ja kunnioittaa menneisyyttä", sanaili Joyce.

Qantas on perinteisesti nimennyt koneensa Australialaisten paikkojen mukaan. Tähän saakka poikkeuksena ovat olleet vain A380-koneet, jotka on nimetty Australian omien ilmailupioneerien mukaan.

Qantasin retrokone on jo 75:s Boeing 737-800, joka liittyy yhtiön laivastoon. Kaikkiaan koneita on kuluvan vuoden aikana vastaanotettu jo 11. Uusimmalla koneella operoidaan kotimaan lentoja.

Qantasin retrokoneen vastaanotto osui samalle viikolle, kun yhtiö täytti 94 vuotta. Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited (QANTAS) rekisteröitiin 16. marraskuuta 1920.