Qantasilta ensimmäinen suora reittiyhteys Eurooppaan - ULR-reitti Perthistä Lontooseen

Qantas_787Qantas avaa uuden ULR-reitin (Ultra Long Range) Perthistä Lontoon Heathrow'lle Boeing 787-9 Dreamlinerilla. Kyseessä on yhtiön historian lyhin ja nopein yhteys reittivälillä 70 vuoteen. Maaliskuussa 2018 avautuva 14 498 kilometriä pitkä reitti on ensimmäinen aikataulunmukainen suora yhteys Australian ja Euroopan välillä.

"Qantas avasi kengurureittinsä Lontooseen vuonna 1947. Tuolloin matka kesti neljä päivää ja pysähdyksiä oli kaikkiaan yhdeksän. Suora yhteys lyhentää matka-ajan 17 tuntiin", iloitsi Qantasin toimitusjohtaja Alan Joyce.

"Kyseessä on todellinen muutos, jonka mahdollistaa muutosta tuova lentokonetyyppi. Australialaisilla ei ole vielä koskaan ollut suoraa yhteyttä Eurooppaan. Uuden reitin avaamat mahdollisuudeet ovat suuret", jatkoi Joyce.

Qantas lentää uutta reittiä 236-paikkaisella Boeing 787-9 Dreamlinerilla. Koneen matkustamo on jaettu kolmeen luokkaan. Lento 14 498 kilometrin mittaisella reitillä kestää tuuliolosuhteista riippuen noin 17 tuntia.

Kyseessä on pisin Dreamlinerilla lennettävä reitti. Nykyisten tietojen mukaan Perth-Lontoo yhteys on avautuessaan maailman kolmanneksi pisin matkustajalento. Qantasin verkoston pisin reitti on suora A380-koneella operoitava yhteys Sydneystä Dallasiin.

Viimeksi Qantas lensi suoraan Eurooppaan vuonna 2015 mutta tuolloin kyseessä oli tilauslento reitillä Perthistä Turkin Istanbuliin.

Lue myös: