Qatar Airways mukaan oneworldiin - Finnair toivotti uuden jäsenen tervetulleeksi

Qatar Airways, yksi maailman nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä, liittyy oneworld-allianssiin. Qatar Airwaysistä tulee liittouman jäsen loppuvuodesta 2013 tai alkuvuodesta 2014, kun yhtiön kotipaikkaan Dohaan valmistuu uusi lentokenttä. Uusi jäsenyhtiö kasvattaa oneworldin kohteiden määrän 856:een 159 maassa.

Qatar Airwaysin jäsenyyden myötä onewold-yhtiöiden yhteenlaskettu laivasto koostuu 2 600 lentokoneesta, joilla lennetään yli 9 300 lentoa ja kuljetetaan lähes miljoona matkustajaa joka päivä. Liikevaihto on lähes 120 miljardia dollaria (USD) vuodessa.

Finnairin asiakkaille Qatar Airwaysin liittyminen onewordiin tuo mahdollisuuden hyötyä paremmista yhteyksistä liike-elämän keskuksiin Afrikassa ja Lähi-idässä”, sanoo samaten oneworldiin kuuluvan Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

”Uusien kohteiden myötä Finnair Plus -kanta-asiakkaamme voivat kartuttaa pistekertymäänsä useammilla lennoilla ja tasojäsenillämme on mahdollisuus nauttia ensiluokkaisista lounge-palveluista entistä useammalla lentokentällä ympäri maailmaa.”

Qatar Airways on ensimmäinen suurimmista Persianlahden alueen lentoyhtiöistä, joka liittyy lentoyhtiöallianssiin. Tähän mennessä se on ollut maailman toiseksi suurin täyden palvelun lentoyhtiö, joka on ollut sitoutumaton.

”Lentoliikenteessä on selvästi meneillään maailmanlaajuinen konsolidoituminen. Allianssiyhteistyö on keskeistä niin suurille kuin pienemmillekin laatuyhtiöille, jotka haluavat hyötyä skaalaeduista ja yhteistyön tuomista mahdollisuuksista säilyttäen samalla riippumattomuutensa”, jatkaa Vehviläinen.

”Me Finnairilla uskomme laatuun, ja tätä oneworldkin painottaa. oneworldin jäsenyhtiöt pystyvät yhdessä tarjoamaan asiakkailleen enemmän ja parempia palveluita. ”

British Airways on Qatar Airwaysin sponsorina oneworldiin liittymisessä.