Qatar Airways vastaanottaa A350 XWB:n ensimmäisenä lentoyhtiönä 13. joulukuuta

Qatar_Airways_B777_1Ensimmäinen uuden sukupolven Airbus A350-900 -matkustajakone toimitetaan Qatar Airwaysille 13. joulukuuta. Ensimmäinen reittilento on määrä operoida tammikuussa 2015 Dohasta Frankfurtiin.

"Ensimmäisen A350 XWB -koneemme toimitus maailman ensimmäisenä asiakkaan on erittäin odotettu tapahtuma Qatar Airwaysin lyhyen historian aikana. Toinen merkkittävä tapahtuma lentoyhtiöllemme oli vastikään vastaanotette ensimmäinen Airbus A380-kone", iloitsi Qatar Airwaysin johtaja Akbar Al Baker.

Frankfurt valikoitui avauskohteeksi Qatar Airwaysin mukaan A350:n erinomaisen kapasiteetin takia, joka tarjoaa mukavuutta liike- ja lomamatkalaisille.

"Qatar Airways on sitoutunut tarjoamaan matkustajilleen parasta viiden tähden kokemusta eikä pelkästään matkustamopalvelulla vaan investoimalla kasvuun ja moderniin laivastoon", jatkoi Baker.

"Uuden sukupolven lenokoneen vastaanottaminen on iso tapahtuma koko Qatarin valtiolle sekä Dohan Hamadin kansainväliselle lentokentälle, joka on rakennettu tälläisiä uusia koneita varten".

Qatar Airways on tilannut kaikkiaan 80 Airbus A350 XWB -konetta joista tuotannon kahdeksan ensimmäistä konetta liittyy yhtiön laivastoon vuoden 2015 loppuun mennessä.

Qatar Airwaysin 17 vuotisen historian aikana kasvu on ollut suurta. Nykyisin yhtiön laivastossa on 142 konetta, joilla se lentää 145 kohteeseen Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.


Lisätilauksen tehnyt Finnairin koneen ensimmäinen eurooppalaisoperaattori

Finnair vastaanottaa A350-900 -koneen (MSN18) ensimmäisena operaattorina Euroopassa syyskuussa 2015. Finnair käytti myös tilausoptionsa ja A350-900 -koneiden kokonaistilausmäärä nousi kaikkiaan 19 koneeseen.

Toisena ja Aasian ensimmäisenä operaattorina A350-900 -koneen vastaanottaa Vietnam Airlines. Sen on määrä vastaanottaa kone vuoden 2015 puolivälissä.