Rajavartiolaitos pysäytti kahden lapsen salakuljetuksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Raja_asiakirjatarkastusRajavartiolaitos epäilee zimbabwelaisen naisen syyllistyneen laittoman maahantulon järjestämiseen. Naisen epäillään yrittäneen järjestää noin 7- ja 14-vuotiaat tytöt laittomasti Suomen kautta Irlantiin.

Rajavartiolaitoksen partio tapasi zimbabwelaisen naisen kahden lapsen kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla sunnuntaina 29. huhtikuuta 2018. Nainen ja lapset olivat saapuneet Suomeen lentäen Venäjältä ja heillä olisi ollut jatkolento Irlantiin. Kolmikko otettiin tarkempaan tarkastukseen, koska naisen antamat selitykset matkan tarkoituksesta ja suhteestaan tyttöihin olivat ristiriitaisia.

Raja_jono_2017Tarkastuksessa naisen tavaroihin piilotettuina löytyi asiakirjoja, joiden perusteella on syytä epäillä naisen ja tyttöjen matkustaneen väärän henkilöllisyyden turvin. Rajavartiolaitos epäilee, että nainen ei ole tuntenut mukanaan matkaavia tyttöjä ennen matkalle lähtöä.

Nainen on vangittu rikoksesta epäiltynä. Esitutkinta on edelleen kesken, ja Rajavartiolaitos jatkaa tapauksen tutkintaa.