Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa ravintolan Helsinki-Vantaalle

EFHK_pax_1Finavia avaa Helsinki-Vantaan ovet kotikokeille ravintolapäivänä 17. elokuuta. Halukkaille tarjoutuu mahdollisuus perustaa oma pop up -ravintola kansainväliseen ympäristöön. Helsinki-Vantaa on mukana ensimmäisenä lentoasemana.

Ravintolapäivän ideana on pitää hauskaa, jakaa uusia kokemuksia ja nauttia yhteisestä ympäristöstä. Matkailussa on samat elementit. Mietimmekin, miksei Helsinki-Vantaa voisi olla yksi ravintolapäivän näyttämöistä, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

"Erikoisjärjestelyistä huolimatta ravintolapäivä sujuu lentoasemalla kuin missä tahansa muualla. Yksityishenkilöt pystyttävät ravintolansa ja tarjoilevat herkullisia annoksia asiakkailleen. Olemme tiettävästi maailman ensimmäinen lentoasema", jossa vietetään ravintolapäivää, Haapasaari sanoo.

Ensimmäinen ravintolapäivä oli toukokuussa 2011. Tapahtuma alkoi Suomesta ja nyt se on maailman suurin ruokafestivaali, jota vietetään neljä kertaa vuodessa sadoissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Ravintoloita on perustettu ravintolapäivänä puistoihin, koteihin, toreille – ja nyt on vuorossa kansainvälinen lentoasema.

Lentoasemalle ravintolaa suunnittelevalle löytyy tarkemmat ohjeet: www.finavia.fi/ravintolapaiva

Edellisenä ravintolapäivänä vuoden 2013 marraskuussa kaikkiaan 31 maassa ja 190 kaupungissa oli avoinnna 1383 pop up -ravintolaa.

Ravintolapäivän nettisivut: http://www.restaurantday.org