Saab ja KAI valmistelevat yhteistyötä Korean ilmavoimien AEW&C II -tutkavalvontakonehankkeessa

GE_flyingawaySaab ja Korea Aerospace Industries (KAI) ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan teollisesta yhteistyöstä ja teknologian siirrosta liittyen käynnissä olevaan AEW&C (Airborne Early Warning & Control) II -kilpailutukseen liittyen Korean tasavallalle sekä muihin korealaisiin mahdollisuuksiin.

Yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitettiin Koreassa KADEX-messuilla (Korea Army International Defense Industry Exhibition). Allekirjoittajina toimivat KAI:n lentokoneohjelmayksikön apulaisjohtaja Chongho Yoon ja Saabin apulaisjohtaja ja Surveillance-liiketoimintayksikön apulaisjohtaja Markus Borgljung.

GE_onstandYhteisymmärryspöytäkirja tarkoittaa Saabin ja KAI:n sitoutumista teolliseen yhteistyöhön mikäli Saab valitaan mukaan Korean ilmavoimien AEW&C II -hankeohjelmaan.

Saab tarjoaa Korealle AEW&C II -hankkeessa Bombardier Global 6500 -liikesuihkukonealustalle pohjautuvaa GlobalEye-monitoimivalvontakonetta, joka modifioitaan erilaisella tutkajärjestelmällä aiempaa paremmin ilmavalvontakäyttöön.

Saab on toimittanut Yhdistyneille arabiemiirikunnille viisi GlobalEye AEW&C -valvontakonetta ja parhaillaan Saab valmistaa kolmea GlobalEyta Ruotsille.

GE_takeoffKAI on ilmailualan kokonaisratkaisutoimittaja ja sillä on johtava rooli Korean puolustusteollisuudessa. Lisäksi KAI:lla on kokemusta ja valmiuksia erikoiskoneiden modifiointohankkeista AEW&C I -ohjelmasta, P-3CK MPA -koneiden päivitysohjelmasta sekä käynnissä olevasta Baekdu Capability -suorituskykyparannusohjelmasta.

KAI olisi itsenäisesti kykenevä modifioimaan, huoltamaan ja korjaamaan GlobalEye-järjestelmää.

Korean ilmavoimat operoi nykyisin Boeing E-7A Peace Eye AEW&C -valvontakoneilla. Kyseiset neljä konetta on toimitettu vuosina 2011-2012.