Saab ja sveitsiläinen Aero Group AG strategiseen Skeldar-perheen UAV-yhteistyöhön

SAAB_Skeldar_1Puolustus- ja turvateollissuusvalmistaja Saab ja sveitsiläinen UMS Aero Group AG perustavat strategisen yhteistyöyrityksen. Uusi UMS Skeldar AG vahvistaa Saabin tarjontaa taktisten miehittämättömien ilma-alusten osalta.

UMS Skeldar on yrityksenä moniosaaja, jolla on kaikkia tarvittava osaaminen ja tietous UAV-järjestelmien (Unmanned Aerial Vehicle) toimittamiseen. Kokonaispaketti sisältää kehitystyön, valmistamisen, koelennot, tietoliikenneyhteydet ja ylläpidon laitteelle sekä maa-asemille.

Saab siirtää kaikki nykyiseen Skeldar UAV-laitteensa liittyvät tiedot ja osaamiset uuteen yritykseen, josta ruotsalaisvalmistaja omistaa 47 prosenttia.

UMS Skeldarin tuotevalikoimassaUMS_Skeldar on neljä 20-250 kg:n painoista sertifioitua UAV-ilma-alusta. Miehittämättömän Skeldar V220 -helikopterin lisäksi tarjolla on kaksi kiinteäsiipistä laitetta F-330 ja F720.

Lisäksi on toinen pyöriväsiipinen vaihtehto R-350. Tuotevalikoiman UAV-laitteilla voidaan päästä jopa 150 kilometrin kantamiin.

Uuden yhteisyrityksen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Möhlinissä, jonka lisäksi sillä on konttori Ruotsin Linköpingissä. UMS Skeldar työllistää noin 55 henkeä.