Salpauslennon ja Suomen Ilmailuopiston koulutusyhteistyö jatkuu

SL_Cessna152Salpauslento Oy (SL Flight Training) ja Suomen Ilmailuopisto Oy (SIO) jatkavat pitkäaikaista koulutusyhteistyötään. Uusia ammattilentäjiä kouluttava SIO26-kurssi aloitti opiskelunsa Helsinki-Malmin lentoasemalla 1. heinäkuuta 2015 ja SIO27-kurssi käynnistyy tammikuussa 2016.

SIO26 ja SIO27 -kursseilla tullaan kouluttamaan yhteensä noin 36 oppilasta. Kurssien sisältönä Salpauslento Oy:ssä on yksityislentäjän lupakirja (PPL) sekä yölentokelpuutus (NF). Tämän peruskoulutusjakson aikana jokainen oppilas saa yli 100 tuntia teoriaopetusta ja lentotunteja kertyy yli 50.

Salpauslento kouluttaa oppilaat maailman yleisimmällä peruslentokoulutukseen tarkoitetulla Cessna 15SL_PiperArrow2 -konetyypillä. Salpauslento Oy:n koulutuksen jälkeen oppilaat siirtyvät Suomen Ilmailuopisto Oy:n omaan jatkokoulutukseen Poriin.

"Salpauslento Oy on tehnyt koulutusyhteistyötä Suomen Ilmailuopisto Oy:n kanssa jo vuodesta 1997 lähtien. Uusien ammattilentäjien kursseja on koulutettu SIO:lle keskimäärin 1-2 vuodessa ja oppilaita näissä on ollut vuosien varrella yhteensä noin 350", kertoo Salpauslento Oy:n koulutuspäällikkö Anssi Viljanen.

"Suurin osa oppilaista on suorittanut lentokoulussamme yksityislentäjän lupakirjan ja yölentokelpuutuksen ja lisäksi olemme tehneet SIO:n kanssa koulutusyhteistyötä myös ansiolentolupakirja (CPL) sekä mittarilentokelpuutus IR(A) ja IR(H) -tasoilla".

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että pitkäaikainen yhteistyömme Suomen Ilmailuopiston kanssa on jälleen saanut jatkoa", toteaa Viljanen.

SL_logoSalpauslento Oy (SL Flight Training) on kotimainen yksityisomisteinen vuonna 1970 perustettu ilmailuyritys, joka kouluttaa vuosittain kymmeniä uusia ammattilentäjiä liikenne- ja yleisilmailun palvelukseen. Opetus- ja toimitilat sijaitsevat Helsinki-Malmin, Tampere-Pirkkalan ja Kuopion lentoasemilla, koulutuksen pääkeskus on Helsinki-Malmin lentoasemalla.

Lentokalusto koostuu Cessna 152, Cessna 172, Piper Arrow, Beechcraft King Air C90 ja Cessna Citation CJ2+ -koneista sekä FNPTII-lentosimulaattorista.

Salpauslennosta valmistuneita lentäjiä työskentelee kaikissa kotimaisissa lentoyhtiöissä kuten Finnair, Flybe, Blue1 ja maailmanlaajuisesti useissa suurissa lentoyhtiöissä kuten Netjets, Ryanair, Norwegian, Qatar Airways ja Emirates.