SAS avasi all-business -kapearunkokoneella operoitavan Stavanger-Houston -reitin

SAS_privatair_737_cabin_1Ensimmäinen lento SAS:n uudella reitillä Stavangerista Houstoniin operoitiin 20. elokuuta. Kuudesti viikossa lennettävä reitti on siitä erikoinen, että sitä operoidaan kokonaan business-luokaksi sisustetulla kapearunkoisella Boeing 737-700 -koneella.

"Avattu reitti on yhdelle markkinalle räätälöity tuote", sanoo SAS:n myynti- ja markkinointijohtaja Eivind Roald.

Stavanger tunnetaan Norjan öljykeskuksena ja alueella toimii useita suuria öljy- ja kaasuyhtiöitä.

"Aikataulu mahdollistaa erittäin hyvät jatkoyhteydet Skandinaviaan molempiin suuntiin ja Star Alliancen liikenteen solmukohta Houstonissa tarjoaa yhteydet etelään ja länteen", jatkaa Roald.

SAS_tail_1Lennot operoidaan liikemiesversiossa olevalla Privat Airin Boeing 737-700 -koneella, joka on SAS:n kaukoliikennebusiness-luokan mukaisesti varusteltu. Wet lease -sopimuksella operoitavassa koneessa on SAS:n väritys ja logo.

Koneessa on 44 business-matkustajaistuinta sekä moderni viihdejärjestelmä ja täysi palvelu ruokineen.

Lennot operoidaan kuudesti viikossa (tiistaisin ei lentoa) ja lähtö Stavangerista on kello 16.00. Lento saapuu Houstoniin saman päivän iltana kello 19.40. Paluulennot lähtevät kello 21.35 ja saapuvat takaisin Stavangeriin kello 14.20. SAS:n lento on ainoa suora yhteys Skandinavian ja Houstonin välillä.

Privat Air käyttää Boeing 737-700 -koneita, joiden toimintamatka on yhtiön mukaan versiosta riippuen 8000 - 9260 kilometriä. Stavangerista Houstoniin on isoympyräreittiä pitkin noin 7800 kilometriä.

Lue myös maaliskuussa 2014 kerrottu reittijulkistus-uutisemme: