Saurya Airlinesin CRJ 200 tuhoutui lentoonlähdössä Katmandussa - ainakin 18 menehtyi (video)

SauryaAirlines_CRJ200Saurya Airlinesin CRJ 200 -matkustajakone (9N-AME) tuhoutui lentoonlähdössä Katmandun Tribhuvanin lentokentällä 24. heinäkuuta 2024. Lentäjät menettivät matkustajakoneen hallinnan pian lentoonlähdön jälkeen ja kone syöksyi oikealle kallistuen maahan.

Saurya Airlinesin Canadair CRJ 200 -matkustajakone nousi ilmaan Katmandun Tribhuvanin kansainväliseltä lentokentältä keskiviikkona 24. heinäkuuta kello 11.11. Pian lähdön jälkeen kone kallistui matalalla oikealle ja syöksyi maahan oikea siipi edellä noin 200 metriä kiitotien keskilinjan oikealla puolelle.

Ensimmäisten tietojen mukaan lentokoneessa olleista 18 olisi menehtynyt ja yksi loukkaantui vakavasti. Ensitietojen mukaan vakavasti loukkaantunut olisi koneen kapteeni.

Lentokone oli matkalla Pokharaan, jossa se oli alustavien tietojen mukaan menossa huoltoon. Lennolla olisi siten ollut matkustajina oli lentoyhtiön huoltohenkilökuntaa sekä muita työntekijöitä.

Saurya Airlines on perustettu vuonna 2014 ja se operoi kotimaanlentoja Nepalissa. Yhtiön käytössä on ollut kaksi CRJ 200 -konetta, joista toinen tuhoutui lentoturmassa.

 

 

Kathmandu post: Saurya Airlines aircraft crashes during takeoff in Kathmandu