SK: Pääministeri Sipilä ohjannut itse liikesuihkua virkamatkoilla - kaukaisin kohde Mongolia

Cessna_CJ2+_jussikettunen_flyfinlandfiPääministeri Juha Sipilä tunnetaan yrittäjätaustansa ohella myös innokkaana ilmailijana. Suomen Kuvalehti kertoo, että hän on edelleen hyödyntänyt kelpuutuksiaan lentämällä itse virkamatkojaan niin kotimaassa kuin ulkomailla. Sipilä on itse maksanut liikesuihkukoneella operoituja lentojaan.

Lehden tietojen mukaan pääministeri on käyttänyt matkoillaan Scanwingsin Cessna 525A CitationJet CJ2+ -liikesuihkukonetta, johon hänellä on kelpuutukset. Yhtiöllä on kaksi tämän tyyppistä ilma-alusta. SK:n artikkelin kuvassa Sipilä nähdään OH-SWJ:n (otsikkokuvassa) ovella Maarianhaminan kentällä.

Kaukaisin kohde on ollut Ulan Bator Mongoliassa. Sinne CitationJetillä lentäminen edellyttää tankkausvälilaskua Venäjällä.

Valtioneuvoston kansliasta kerrottiin Kuvalehdelle, että osa pääministerin virkamatkoista on tehty hänen vuokraamallaan tai hallinnassaan olevalla koneella tai helikopterilla. Sipilä on itse maksanut kaikki kulut.

Tällaisia lentoja on kaikkiaan 14. Suurin osa niistä on kuitenkin suuntautunut kotimaan kohteisiin. Ulan Batorin ohella Sipilä on lentänyt ulkomaille Bratislavaan Slovakiassa.

Artikkelissa ei kerrota, onko Sipilä ollut yksin ohjaamassa konetta vai onko hänellä ollut mukana toinen pilotti.

Sipilä on käyttänyt liikesuihkukoneita myös muiden ohjaamina. Valtioneuvoston kilpailutuksen yksityislennoista on voittanut Jetflite. T.T.

Anne Moilasen artikkeli: Suomen Kuvalehti