Skanska rakentaa 8-kerroksisen hotellin Kehäradan Aviapolis-aseman viereen

hotelli_aviapolis_skanska_kevaSkanska ja Keva ovat sopineet 8-kerroksisen hotellin rakentamisesta Vantaan Aviapolikseen. Hotelli tulee aloituskortteliin Kehäradan Aviapolis-aseman  viereen. Läheisyyteen nousee muitakin uudisrakennuksia, mm. Finnairin rahtiliikenteen logistiikkakeskus. Hotelli avautuu marraskuussa 2016.

Hotellin ensimmäiseen kerrokseen tulee kolme ravintolaa ja niitä
palveleva keittiö aputiloineen sekä kokoustiloja. Toisessa kerroksessa on
neuvottelukeskus ja kuntosali.

hotelli_aviapolisKuvassa oikealla on hotellin työmaa tällä hetkellä. Näkökulma on sama kuin valmista rakennusta esittävässä CGI-otsikkokuvassa (Computer Generated Image).

Kerroksissa 2.-8. on majoitushuoneita kaikkiaan 258. Rakennuksen kokonaisala on 14 737 neliömetriä ja kerrosalaakin on 12 876 neliömetriä.

Hotelli on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Laadukkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu Royal Ravintolat vastaa hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista. Royal Ravintolat neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kehäradan Aviapoliksen asema otetaan käyttöön kesällä 2015. Aseman yhteyteen on rakenteilla uusi kaupunkikortteli, johon tulee hotellin lisäksi Skanskan rakentama Aviabulevardi-toimistotalo ja muita palveluita.

hotelli_skanska_rakennusToimistotalon rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä (vasemmalla, klikkaa kuvat suuremmaksi). Tiloista on vuokrattu noin puolet, ja käynnissä on neuvotteluja useiden yritysten kanssa. Lisäksi alueelle on tulossa liiketiloja, liikennekeskus sekä asuntoja.

Hotelli ja toimistotalo muodostavat kokonaisuuden, jossa rakennukset kiinnittyvät luontevasti toisiinsa. Rakennukset ovat myös visuaaliselta ilmeeltään yhtenäiset: julkisivuissa vuorottelevat kolmella erilaisella tavalla kuvioitu valkobetoni ja lasi. Toimistotalo valmistuu keväällä 2016, ja hotellin on suunniteltu avautuvan marraskuussa 2016.

”On hienoa, että Aviapoliksen aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät nyt hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin", sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

keharata_pelastus_8”Haluamme olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin tulevat olemaan erinomaiset”, sanoo Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen.

Finavian tytäryhtiön Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmasta ja -aikataulusta.

”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta", hän toteaa.

Alueelle on luvassa runsaasti uusia rakennuksia. Finnair rakennuttaa Air Cargo Center 1 (ACC1) -logistiikkaterminaalin Aviapoliksen alueen välittömään läheisyyteen. Rahtiterminaalin kokonaisala on yli 37 000 neliometriä ja kuutioita on huomattavasti enemmän.

Aviapolis on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava yrityskeskittymä. Aviapoliksen aseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 2 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy arviolta noin 15 000. Aviapoliksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis 10−15 vuoden kuluttua.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: