Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma Rovaniemellä 15. elokuuta 2024 - mukana useita ilmailutoimijoita

HN_RVN_2_ilmavoimatSotilasilmailusta ammatti -tapahtuma palaa välivuoden jälkeen Rovaniemelle. Luvassa on perinteisesti mm. lentonäytöksiä, kalustoesittelyitä sekä tietoa Ilmavoimista ja useista muista ilmailu- ja turvallisuusalan toimijoista.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestetään Rovaniemellä torstaina 15. elokuuta 2024 kello 10.00-15.00. Tapahtumapaikka on siviililentoaseman puolella osoitteessa Lentokentäntie. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelmassa on luvassa konetyyppien esitys- ja esittelelylentoja ja kruununa tietenkin Hornet-soolo sekä taitolentoryhmä Midnight Hawksin esitys. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia ja kaikilla esityslennolla on säävaraus.

Mukana omaa toimintaansa ja kalustoaan esittelemässä ovat myös Finavia, Lapin koulutuskeskus Redun lentotekninen opintosuunta, Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivue, Tornion tulli, Lapin poliisi, Lapin pelastuslaitos, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Naisten valmiusliitto, Sotilaskotiyhdistys ja Lapin lennoston Kilta.

Tapahtumassa on myynnissä hernekeittoa ja makkaraa sekä sotilaskodin herkkuja ja virvokkeita.

Rovaniemen lentoasemalle järjestetään tapahtuman aikana maksuttomia bussikuljetuksia Rovaniemen keskustasta. Niiden osalta aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Alueelle on aiemmista vuosista poiketen varattu myös runsaasti pysäköintitilaa autoilla saapuville. Oikealle pysäköintipaikalle on järjestetty opasteita.

Edellisen kerran Lapin lennoston johtama Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestettiin Rovaniemellä vuonna 2022.

Vuoden 2023 elokuussa Lapin lennoston juhlisti juhlavuottaan teemalla ”Lennosto 50 vuotta Rovaniemellä". Merkkipäivää juhlittiin tuolloin paraatikatselmuksella, ohimarssilla sekä ylilennoin ja kalustonäyttelyin (Lue uutisemme aiheesta: (Lapin lennosto viettää 50-vuotisjuhlaa Rovaniemellä - juhlapäivänä 18.8. luvassa paraatikatselmus ja ylilento).

Vuoden 2024 aikana Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat on järjestetty jo Pirkkalassa ja Tikkakoskella. MH


Vuoden 2024 Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman ohjelma Rovaniemellä

10.00 Portit avautuvat
10.00-15.00 maaesittely jatkuvana
10.30 Lentonäytös: Hornet-soolo, Midnight Hawks, Hawk-soolo, Pilatus-esittelylento
12.00 Toimintanäytös: Rajavartiolaitos, Vartiolentolaivue
13.00 Lentonäytös: Hornet-soolo, Midnight Hawks, Hawk-soolo, Pilatus-esittelylento
14.00 Toimintanäytös: Lapin poliisi 
15.00 Portit sulkeutuvat

 Lue myös: