Suomen Ilmailumuseossa lauantaina joulumyyjäiset ja mahdollisuus tutustua entisöimistiloihin

Ilmailumuseo_entrance_1Suomen Ilmailumuseossa virittäydytään lauantaina 12.12. joulun tunnelmaan perinteisissä myyjäisissä. Päivän aikana kävijän on mahdollista saada ainutlaatuinen kosketus Suomen Ilmailuhistoriaan. Lauantaina esitellään myös VL Myrsky -julkaisu ja paikalla on Pilvenveikkoja. Tapahtuman aikana museoon on vapaa sisäänpääsy.

Myyjäispäivänä pöydät ovat täynnä lahjatavaraa ja joulupukkikin on paikalla koko päivän. Kaupan on käsitöitä, kirjoja ja muuta jouluista lahjatavaraa. Museon oma myyntipöytä on luonnollisesti täynnä ilmailuhenkisiä joululahjoja.

VL_Myrsky_II_runkokehikko_1Ilmailumuseoyhdistys ry julkistaa VL Myrsky - Historia ja entisöinti 2016 -julkaisunsa myyjäispäivänä klo 14.

Pilvenveikot Johannes Brotherus, Kosti Keski-Nummi ja Viljo Lehtinen ovat vahvistaneet osallistumisensa tähän julkistamistilaisuuteen. Brotherus ja Keski-Nummi ovat sodanaikaisia hävittäjälentäjiä, Lehtinen toimi puolestaan konekivääriampujana ja radiosähköttäjänä.

Päivän ajan kävijät pääsevät myös tutustumaan museon kulissien taakse – museon entisöintitilat ovat avoinna vieraille koko päivän ajan lukuun ottamatta julkistamistilaisuuden aikaa klo 13.45 - 15.15. Julkistamistilaisuuden jälkeen ilmailumuseon auditoriossa nautitaan jouluisesta tunnelmasta joululaulujen merkeissä klo 15 - 16.

Koko päivän ajan tapahtumiin ja museoon on ilmainen sisäänpääsy. Kahvila Gate1 tarjoilee päivän ajan kävijöille ilmaiseksi jouluista naposteltavaa ja juotavaa.

Päivän ohjelma ja tarkemmat tiedot: www.ilmailumuseo.fi/joulumyyjaiset/