Talven kaukomatkojen kysyntä ennätysvilkasta – Thaimaa säilyttänyt kärkipaikkansa

rannalleTulevana talvena matkustetaan entistä enemmän kaukolomakohteisiin. Tämä käy ilmi kun tarkastellaan Tjäreborgin talven matkojen varaustilannetta. Talven kaukomatkoista on myyty 60 %, mikä on huomattavasti enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Thaimaan lomakohteet, Phuket ja Krabi, ovat viime talven tapaan suosituimmat ja suurimmat kaukolomakohteet. Muita suomalaisia kiinnostavia Aasian lomakohteita ovat Vietnam ja Intian Goa. Aasiaan suuntautuvia omatoimisia räätälöityjä kaukomatkoja myydään eniten Balille.

Kiinnostus länttä kohtaan on myös lisääntymässä. Meksikon lisäksi kasvamisen merkkejä osoittaa Kuuba, minne Tjäreborg on lisännyt tilauslentoja suuresta kysynnästä johtuen.

Samoin matkojen määrää Dominikaanisen tasavaltaan on lisätty kasvaneesta kysynnästä johtuen. Länteen suuntautuvia omatoimisia räätälöityjä kaukomatkoja myydään eniten Floridaan, Aruballe ja St. Martinin saarelle Karibialle.

"Talvimatkojen myynti on ollut ennätysvilkasta. Ensimmäinen myyntihuippu nähtiin talvimatkojen myynnin aloituksen yhteydessä helmikuussa, kun erityisen pitkät vapaat joulun ja uudenvuoden aikaan saivat suomalaiset varaamaan lomamatkoja ennätysvauhtia. Kesälomien jälkeen elokuun puolivälissä talvimatkojen myynti alkoi taas vilkastua ja tällä hetkellä kaikista talvimatkoista on myyty 30 % enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna", kertoo Tjäreborgin myynti- ja markkinointijohtaja Peter Kåla.

"Vaikka talven kaukomatkat ovat olleet erityisen kysyttyjä, on suomalaisten mielenkiinto Kanariansaaria kohtaan säilynyt ja ne ovat suomalaisten suosituimmat talvilomakohteet – kiitos saarten monipuolisuuden", jatkaa Peter Kåla.