"Tampere-Pirkkalan lentomatkustajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti koronan jäljiltä ja olemme systemaattisesti kehittäneet asiakaskokemusta lentoasemalla. Ravintolapalvelut ovat monelle tärkeä osa matkustajakokemusta ja monet matkustajista ovat toivoneet saataville erityisesti lennolle mukaan otettavia eväitä", sanoi Finavian Tampere-Pirkkalan lentoasemanpäällikkö Mari Nurminen. Lentoaseman ravintoloissa matkustajat voivat nauttia paikallisia herkkuja ennen lentoa tai ottaa lennolle mukaan helposti kuljetettavia eväitä. Lähtöaulan ravintola palvelee runsaalla lounaalla sekä matkustajia että lähialueen yritysten työntekijöitä ja opiskelijoita.
Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina yli 20 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 valmistuneen kehityshankkeen lisäksi Finavia on viime vuosina investoinut muun muassa terminaalien asiakastilojen ja palvelujen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen. Tampere-Pirkkalan lentomatkustajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti koronan jäljiltä. Vuonna 2023 Tampere-Pirkkalan kautta matkusti 213 700 matkustajaa, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Myös suorien kansainvälisten reittien määrä on kasvanut viime vuosina. Vuonna 2023 lentoasemalla juhlittiin peräti kuuden uuden reitin avausta. Lisäksi Air Baltic on jo ilmoittanut aloittavansa kesällä 2024 suorat lennot Mallorcalle. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle laajentanut Finavian sopimuskumppani SSP Finland toimii myös Helsinki-Vantaan, Turun, Oulun ja Rovaniemen lentoasemilla. SSP Finland on osa kansainvälistä SSP-konsernia, joka on johtava ruoka- ja juomapalveluiden tarjoaja matkustus- ja liikennepaikoissa. Konsernilla on toimintaa 37 eri maassa.
|
|||




