Tarkkana Helsinki-Vantaan liikenteessä - uusi Kehä III:n silta avattiin torstaiaamuksi

keha_silta_2(päivittynyt) Torstaiaamuna Helsinki-Vantaan lentoaseman lähistöllä autolla, jalan tai julkisilla liikkuvien kannattaa olla tarkkana. Keskiviikon ja torstain eli 10 - 11. joulukuuta välisenä yönä Lentoasemantiellä otetaan käyttöön kaksi työnaikaista kiertoliittymää, joilla korvataan nykyiset liikennevaloliittymät. Samaten aukeaa uusi silta ja ramppeja.

Kehä III:lla siirretään Lentoasemantien liikenne kulkemaan uusien siltojen yli. Samalla vanha Lentoasemantien silta poistuu käytöstä ja sen purkutyöt aloitetaan.

Autoilijoiden kannattaakin olla tarkkana uusien reittien suhteen, sillä joulukuinen pimeys ja lopunkin valon imevä märkä asfaltti varmasti hankaloittavat suunnistusta jo valmiiksi. Kartta risteysalueen muutoksista löytyy jutun lopusta.

keha_silta_1Vanhat rampit Kehä III:lta idän sekä lännen suunnasta liityttäessä Lentoasemantielle pohjoiseen poistuvat käytöstä. Molempien ramppien liikenne siirretään uusille rampeille.

Käyttöön otetaan uusi ramppi Lentoasemantieltä Kehä III:lle länteen sekä Lentoasemantien uudet bussipysäkit. Lentokentälle pääsee vaivattomasti myös Ilmakehän tai Tikkurilantien kautta.

"Liikennejärjestelyt ovat välttämättömiä, jotta nyt liikenteellä oleville alueille päästään rakentamaan uusia rakenteita. Liikennejärjestelyistä osa on pysyviä ja osa käytössä vain rakennustöiden ajan, kunnes uusia ramppeja saadaan valmiiksi", kertoo projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta.

Työt jatkuvat talven ja kevään aikana Kehä III:n keskeneräisten ramppien ja niillä olevien siltojen parissa. Lisäksi eritasoliittymän alueelle rakennetaan uusia valaistusrakenteita.

keha_silta_3Myös Lentoasemantien pohjoisempana ylittävä kevyen liikenteen väylä alkaa pikku hiljaa näyttää valmiilta. Tien ylittävä silta on paikallaan (kuva yllä, klikkaa suuremmaksi) ja länsipuolella on väylän ympäristöä jo maisemoitu (oikealla).

Itäpuolella Technopolista parhaillaan laajennetaan. Uusi kevyen liikenteen väylä yhdistää sen ensi kesänä avattavan Kehäradan Aviapolis-asemaan. Myös sen ympäristöä maisemoidaan parhaillaan. +TT+

keha_silta_4