Tibet Airlines aloittaa keväällä 2019 lennot Kiinan Jinanista Helsinki-Vantaalle

Tibet_AirlinesTibet Airlines aikoo aloittaa lennot Kiinan Jinanista Suomeen 8. huhtikuuta ja kohteena on  Helsinki-Vantaan lentoasema. Finavian mukaan erinomainen maantieteellinen sijainti Pohjois-Euroopan ja Aasian välillä on houkutteleva kiinalaisille matkailijoille.

Tibet Airlinesin uusi reitti toisi jälleen uuden kiinalaiskaupungin, Jinanin, suomalaisten ulottuville ja vastaavasti mahdollistaa uusien kiinalaismatkustajien yhteyden Suomeen ja edelleen muuhun Eurooppaan.

Finavian mukaan lentoyhteyksien määrällä mitattuna Helsinki-Vantaa on ylivoimaisesti Pohjois-Euroopan paras lentoasema. Helsinki-Vantaalta lennetään ensi kesänä 44 lentoa pelkästään Kiinaan viikoittain. Vuonna 2018 Kiinan lentoreiteillä matkusti 835000 matkustajaa, joten uuden reitin merkitys on Suomelle ja Finavialle tärkeä.

Finavia_Sundelin"Tibet Airlinesin ja Jinanin uusi reitti Suomeen vahvistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman asemaa Aasian-liikenteen merkittävänä solmukohtana. Se yhdistää Shandongin alueen Kiinasta suoraan Suomeen ja toivotammekin Tibet Airlinesin erittäin lämpimästi tervetulleeksi Helsinki-Vantaalle", sanoo Finavian reittikehityksestä ja Helsinki-Vantaan lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin.

Lentoreitin on suunniteltu alkavan huhtikuun alkupuolella ja sitä lennetään Airbusin A330-300 -laajarunkokoneilla kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Tibet Airlines olisi siten ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö, jonka lentojen suunnitellaan alkavan Suomeen.

Jinaniin voi lentää sekä business että economy luokissa. Jinan on noin 7 miljoonan asukkaan ja Shandongin maakunnan pääkaupunki Keltaisenjoen varrella Kiinassa.

Tibet Airlines lentää Airbus-koneilla ja sen laivastossa on reilut parikymmentä kapearunkoista A320-konetta sekä viisi Airbus A330-300 -konetta. Yhtiön on perustettu vuonna 2010. Lennot se aloitta vuonna 2011 ja ensimmäinen ulkomaan kohde oli Thaimaan Samui vuonna 2016.

Kiinalaisyhtiöt ovat useita kertoja aiemminkin ilmoittaneet reittiavauksista Helsinki-Vantaalle. Tähän mennessä ne ovat kaikki peruuntuneet tai siirtyneet tuonnemmaksi.


Kiinan reittivalikoima laajenee, vaihtomatkustuksen kasvu jatkuu


Helsinki-Vantaalta on kesäkaudella 2019 lentoyhteydet Kiinan Jinaniin, Pekingiin, Shanghaihin, Xi’aniin, Chongqingiin, Guangzhouhin, Nanjingiin ja Hongkongiin.

Finavia teki Jinanin reitin avaamiseksi yhteistyötä Vantaan kaupungin elinkeinopalveluiden ja Visit Finlandin kanssa.

"Uusi yhteys on tulos menestyksellisestä yhteistyöstä Jinanin ja Vantaan kaupunkien välillä. Suomalaisille yrityksille avautuu uusia businessmahdollisuuksia niin Jinanissa kuin 100 miljoonan asukkaan Shandongin maakunnassa. Samalla Aviapoliksen asema maamme nopeimmin kasvavana yritysalueena vahvistuu", iloitsee Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja José Valanta.

"Tibet Airlinesin suoran reittiliikenteen aloittaminen Jinanista Helsinkiin on Visit Finlandin kannalta merkittävä lisäys Kiinasta Suomeen suuntautuvalle matkailulle. Jinanista – eikä myöskään Shandongin maakunnasta ylipäätään - ei ole ennen päässyt suoraan meille. Uusi reitti avaa myös suomalaisille matkailijoille uusia ulottuvuuksia Shandongissa", toteaa Paavo Virkkunen Visit Finlandista.

"Vuonna 2018 vaihtomatkustus kasvoi 21 prosenttia. Samaan aikaan Suomi kiehtoo koko ajan enemmän ja enemmän matkakohteena. Lapissa on parhaillaan meneillään kaikkien aikojen vilkkain talvisesonki. Kiinalaismatkustajat ovat meille erittäin tärkeitä ja olemme panostaneet paljon kiinalaismatkustajien palveluihin ja asiakaskokemukseen Helsinki-Vantaalla, jotta ensihetket Suomessa olisivat mahdollisimman sujuvat", päättää Sundelin.