Tilauslennot Rotterdamista Savonlinnaan ja edelleen Rovaniemelle jatkuvat taas kesällä 2024

svl-091132Savonlinnan kaupunki on tehnyt uuden yhteistyösopimuksen tilauslennoista eurooppalaisen matkanjärjestäjän Voigt Travelin kanssa. Kesän 2024 aikana lennetään kaikkiaan 13 tilauslentoa Rotterdamista Savonlinnaan. Uusi sopimus kattaa optiot lentojen jatkumisesta vuosille 2025 ja 2026.

 
Alankomaiden suurin Pohjoismaisten lomamatkojen järjestäjä, Voigt Travel, jatkaa kolmiolentoja välillä Rotterdam – Savonlinna – Rovaniemi kesäkuussa 2024.

Yhteistyösopimus Voigt Travelin ja Business Finlandin kanssa ensimmäisistä tilauslennoista tehtiin vuosi sitten. Kesäkuussa 2023 lennettiin ensimmäiset kolmiolennot välillä Rotterdam – Savonlinna – Rovaniemi. Operaattorina toimi Transavia. Tulevana kesänä kolmiolentoja reitillä on siis yhteensä 13. Lennot lennetään kesä-syyskuussa.

Tulevien vuosien tavoitteena on kasvattaa lentojen määrää ja yhteistyösopimukseen onkin neuvoteltu mahdolliset optiot vuosille 2025 ja 2026.

Yhteistyön jatkuminen Stenna Line -konserniin kuuluvan hollantilaisen Voigt Travelin kanssa avaa uusia mahdollisuuksia kansainvälisen matkailun kehittämiseen Saimaan alueella. Savonlinnan seudulla käy vuosittain noin puoli miljoonaa matkailijaa.

Savonlinnan kaupungin panostus yhteismarkkinointiin on tänä vuonna 40 000 euroa. Myös Visit Finland tulee myös panostamaan merkittävästi markkinointiyhteistyöhön.

SVL_1Savonlinnan kaupunki on tehnyt yhteistyötä Visit Finlandin kanssa matkailumarkkinoinnissa Keski-Eurooppaan vuodesta 2015 lukien. Kansainvälisten matkailijoiden määrä oli vahvassa kasvussa ennen pandemiaa ja Ukrainan sotaa. Ennen pandemiaa yli 30 000 yöpymisvuorokautta tuli saksankielisen Euroopan alueelta ja Benelux maista. Suomen ja Venäjän rajan sulkeuduttua venäläisiltä matkailijoilta, Savonlinna on menettänyt matkailijoita vuosittain noin 100 000.

"Vuodesta 2015 aloitettu markkinointi Keski-Eurooppaan on asteittain lisäämässä matkailijoiden määrää sieltä. Suorat lennot Keski-Euroopasta luovat lisää edellytyksiä matkailun ympärivuotistamiselle, matkailun monipuolisemmalle kansainvälistymiselle sekä myös uusien investointien käynnistymiselle. Tavoitteena on volyymien kasvu ja lopulta saada ympärivuotiset suorat lentoyhteydet Keski-Eurooppaan ja yhteistyökuvioita haetaan jo myös Etelä-Eurooppaan, jossa kesät ovat käymässä sietämättömän kuumiksi", sanoi kaupunginjohtaja Janne Laine.

"Matkailijavirran palauttaminen ja kasvattaminen Keski-Euroopasta on tärkeää Suomen ja Savonlinnan matkailulle, erityisesti kun otetaan huomioon Venäjän rajan sulkeutuminen. Suorien lentojen lisääminen ja yhteistyö Voigt Travelin kaltaisten kumppaneiden kanssa tukee matkailun ympärivuotistamista. Läntisessä Euroopassa pääosa lomamatkoista ajoittuu touko-syyskuun väliin, joten yhteys tuo toivottua pidennystä myös sesonkiin", kommentoi Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.

Lue myös: