Tour de Sky lähestyy - Finavia kehottaa matkustajia varaamaan Oulussa aikaa kentälle tultaessa

Oulu_ilmakuva_finaviaIlmailualan vuoden ykköstapahtuma Tour de Sky 2014 järjestetään Oulun lentoasemalla 9.-10. elokuuta. Lentonäytöksen aikana lentoasema-alueen liikennejärjestelyt muuttuvat. Oulusta lennolle lähtevien kannattaakin varata lentoasemalle siirtymiseen  näytöspäivinä tavallista enemmän aikaa.

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös Tour de Sky 2014 on kesän ainoa lentonäytös, jossa voi nähdä taivaalla Ilmavoimien suihkukoneet. Lento-ohjelma alkaa molempina päivinä klo 10 ja päättyy klo 17.30.

Lentonäytös aiheuttaa lentoasema-alueen liikenteessä lukuisia poikkeusjärjestelyjä. Matkustajien kannattaa varata kentälle saapumiseen tavallista huomattavasti enemmän aikaa ja varautua sekä ruuhkiin että poikkeusjärjestelyihin.

Lentonäytöksen aikana liikennettä matkustajaterminaalialueelle rajoitetaan liikenteenohjaajilla. Lentonäytösliikenne ohjataan Lentokentäntien ja Automaatiotien risteyksestä Automaatiotietä pitkin tapahtuma-alueelle.

Bussi- ja taksiliikenne sekä erikseen myönnetyt kulkuluvat saavat liikennöidä alueella normaalisti. Näin taataan lennolle lähtevien matkustajien esteetön pääsy terminaalialueelle.

Papinjärventie toimii lentonäytöksen aikana pelastuslaitoksen pelastustienä ja on suljettu yleisöltä 9.–10. elokuuta. Papinjärven uimaranta on lentonäytöksen aikana suljettu.

Tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä on noin 2 500 lähiparkkipaikkaa. Pysäköintimaksu on 10 €/päivä.

Kaukoparkkipaikoille Oritkarin ja Äimäraution alueille on opasteviitoitus pääliikenneväyliltä. Pysäköinti kaukoparkissa on maksutonta. Kaukoparkkialueilta järjestetään bussikuljetuksia tapahtuman pääsisäänkäynnille. Edestakaisen bussikuljetuksen hinta on 10 €/henkilö. Alle 7-vuotiaat pääsevät kyytiin veloituksetta.

Oulun linja-autoasemalta lähtee tapahtuma-alueelle busseja erikseen merkityiltä laitureilta (laiturit 1 ja 2). Busseja kulkee tapahtuma-alueelle aamupäivisin tasaisin väliajoin ainakin klo 13 saakka matkustajien määrästä riippuen. Bussimaksu on 10 €/henkilö. Alle 7-vuotiaat pääsevät kyytiin veloituksetta.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan tapahtuman nettisivuilla.