TUI aloittaa lennot Amsterdamista Kuusamoon ja Kittilään

KTT_apron_1Kansainvälinen matkailu ottaa Kuusamossa ensi talvena uuden loikan, kun TUI Holland aloittaa jouluna 2016 liikennöinnin Kuusamoon ja Kittilään Amsterdamista kolmiolentona.

"Nykyiset vahvat toimijat Iso-Britanniasta ja Hollannista pidentävät sarjojaan Kuusamoon, mikä jo itsestään tuo lisää kasvua. Hollantilaisten uuden sarjan käynnistäminen on hieno lisä", iloitsee Ruka Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors

Hollantilaisten tilauslentosarja on 12 viikon mittainen ja tuo Kuusamoon noin tuhat hollantilaista matkailijaa nauttimaan lumesta ja talven riemuista.

"On hienoa huomata, että Rukaa ja Kuusamoa kohtaan ollaan laajasti kiinnostuneita niin Euroopassa kuin myös Aasiassa", toteaa Lindfors.

Kuusamossa tehdään edelleen kovasti töitä myös kotimaan kysynnän kehittämiseksi. Lindforsin mukaan suurimmat odotukset ovat kuitenkin kansainvälisten matkanjärjestäjien tilauslentosarjoissa. 

Lindfors myöntää Kuusamon jääneen hieman jälkeen muista pohjoisen kohteista kansainvälisen kohdemyynnin käynnistämisessä, mutta uskoo kuusamolaisten pääsevän pikkuhiljaa rinnalle.

Kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvoi Kuusamossa merkittävästi jo menneenä talvena, kun edellisten vuosien pullonkaula lentovuoroissa helpottui. Finavian tilastojen mukaan Kuusamon kentän lentomatkustajien määrä nousi selvästi koko talvikauden. Tammikuu-huhtikuu välisenä aikana Kuusamon kentälle saapui 21,4 prosenttia enemmän lentomatkustajia kuin edellisenä vuonna. Kansainvälisen matkailijamäärän kasvu oli melkein yhtä voimakas ollen 18,6 prosenttia.

Rukan ja Kuusamon asema myös kotimaisten talvimatkailijoiden kärkikohteena on edelleen vahva. Tilastokeskuksen tietojen mukaan kuusamolaisten majoitusliikkeiden osuus Suomen kokonaisyöpymisistä oli joulu-helmikuun aikana peräti 4,2 prosenttia.

Alkaneeseen kesään ja tulevaan talveen lähdetäänkin Kuusamossa hyvillä mielin.

"Varaustilanne näyttää jo tässä vaiheessa varsin hyvältä", iloitsee Lindfors.