TUI Travel aikoo tilata 60 Boeing 737 MAX -konetta

737_maxnet_boeingBoeing ja TUI Travel PLC ovat tehteet aiesopimuksen, jonka mukaan matkajätti ostaa 60 Boeing 737 MAX -matkustajakonetta. Kaupan arvon listahinnoilla on noin 6 miljardia dollaria. Se käsittää 737 MAX 7 ja 8 -koneita. Ne eivät vielä näy Boeingin tilauskirjassa, koska kyse on aiesopimuksesta.

"Tämä monen miljardin investointi Boeing 737 MAX -koneisiin edustaa yhtiömme sitoutumista tulevaisuuden polttoainetehokkaampiin koneisiin," sanoo TUI Travelin toimitusjohtaja Peter Long.

737_800_tuinet_boeingTUI on käyttänyt Boeingin koneita lähes 50 vuotta. Tälläkin hetkellä ryhmittymään kuuluvat lentoyhtiöt operoivat 135:ttä yhtiön valmistetta olevaa konetta.

 MAX-versiot perustuvat 737 Next-Generation -koneisiin. Niihin tulee uusinta teknologiaa edustavat CFM International LEAP-1B -moottorit. Laskelmien mukaan luvassa on 13 prosentin vähennys polttoainekulutukseen verrattaessa tämän hetken kapearunkokoneisiin.

 TUI Travelin koneisiin asennetaan Boeing Sky Interior -sisustus. Modernin muotoilun ohella tarjolla on lisää korkeutta sekä LED-valaistus.

TUI Travel PLC on maailman johtavia lomamatkayrityksiä. Se toimii 180 maassa ja työllistää noin 54 000 ihmistä. TUI:n yhtiöillä on vuosittain yli 30 miljoonaa asiakasta. Lentokoneita yritysryppäällä on 141.