Turkish Airlines aloitti lennot Kabuliin - Afganistanissa edelleen rajoitetut lennonvarmistuspalvelut

THY_A330_1Turkish Airlines aloitti 21. toukokuuta 2024 lennot Istanbulista Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin. Turkkilaisyhtiö on yksi ensimmäisistä Afganistaniin reittiavauksia tekevä lentoyhtiö. Afganistanin yläilmatila on ollut valvomatonta ilmatilaa vuodesta 2021 lähtien ja ylilentoliikenne on palannut alueelle vähitellen erikoismenetelmin.

Turkish Airlines lentää suurimpaan määrään eri maita kuin mikään muu lentoyhtiö. Sillä on 346 kohdetta 130 eri maassa kuudella mantereella. Nyt 21. toukokuuta 2024 reittiverkostoon on liitetty jälleen myös Kabul.

Turkkilaisyhtiö lentää Kabulin neljästi viikossa Airbus A330-200 -laajarunkokoneella. Lentopäivät ovat tiistai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Edestakaiset matkat on hinnoiteltu alkamaan 805 Yhdysvaltain dollarista.

Kabulista operoivat nykyisin ainakin Ariana Afghan Airlines, Kamair, AirArabia, flydubai ja JejuAir.

Kabulin lentokentällä on tarjolla lähestymistutkavalvontaa, jonka perusteella annetaan lentotiedotuspalvelua. Muilla lentokentillä kuten Mazar-e-Sharifissa ja Heratissa annetaan lentotiedotuspalvelua.

Aiemmin merkittävä määrä Euroopan ja Aasian välisestä lentoliikenteestä kulki ruuhkaisen Afganistanin ilmatilan läpi muutamilla reiteillä, joista osa kulki lähes suoraan Kabulin ylitse. Ylilentoliikenne on vähitellen palannut Kabulin lentotiedotusalueelle erikoismenetelmin, jossa lentoliikennettä porrastetaan aika- ja korkeusperustaisesti mm. Pakistanissa ja Turkmenistanissa. Myös Finnair palasi huhtikuussa 2024 Afganistanin ilmatilan käyttäjäksi.

Lue myös: