Turun lentonäytös toi taivaalle huippuesiintyjiä - yleisömäärä ylsi minimitavoitteeseen

TU_la_MH_1Turun päälentonäytös oli onnistunut ilmailutapahtuma. Se nousi järjestelyiltään ja ohjelmaltaan yhdeksi parhaista Suomessa järjestetyistä lentonäytöksistä. Sekä yleisö, näytteilleasettajat että esiintyjät ovat kiitelleet järjestelyitä. Kävijämäärältään näytös ylsi minimitavoitteeseen.

Turun lentonäytöksen liikenne- ja pysäköintijärjestelyt toimivat näytösviikonloppuna hyvin ja koko lento-ohjelma lennettiin molempina päivinä suunnitellusti ajoittain pilvisessä ja sateisessa säässä.

TU_la_TS_1Lentoesityksiä lennettiin kahden päivän aikana 55. Näytöksessä oli useampia esiintyjiä joita ei oltu aiemmin Suomen taivaalla nähty. Niitä olivat mm. pääesiintyjä Turkish Stars, Yellow Sparrows, Tsekin ilmavoimien L-159 ALCA.

Lentonäytöksessä yleisölle näytettiin myös Pohjoismaista sotilasyhteistyötä Cross Border -harjoituksen hengessä lennetyllä kolmen ensilinjan hävittäjän muodostelmalla.

TU_la_CBT_1Myös Suomen tuleva hävittäjähankinta näkyi lentonäytöksessä, kun paikalla olivat hävittäjävalmistajat Saab, Eurofighter ja Lockheed Martin.

Myös ulkomaiset ja kotimaiset lentomiehistöt kiittelivät järjestelyitä. Järjestäjän mukaan  yhteistyö Finavian Turun lentoaseman sekä muiden lentoaseman toimijoiden kanssa oli sujui erinomaisesti. Jäjestelyistä vastasi 200 hengen Turun Lentokerhon talkooväki, joka teki työtä isolla sydämellä ja työtunteja laskematta.

TU_la_yleiso_1Lentonäytöksen katsojamäärä oli noin 13 000, joka täytti vastuullisen järjestäjän Turun Lentokerho ry:n minimitavoitteen. Lentokerho kiittääkin yleisöä, mediaa, esiintyjiä sekä kaikkia sidosryhmiä onnistuneesta näytöksestä.

 Osallistuvia maita lentonäytöksessä oli Suomen lisäksi oli USA, Ruotsi, Norja, Saksa, Tsekki, Turkki ja Latvia. Lentokoneita ja helikoptereita osallistui näytökseen maassa ja ilmassa kaikkiaan 80.

Tämän lisäksi kuusi kuljetuskonetta tuki oman maansa esiintyjiä ja edustajia, mutta niiden koneet eivät jääneet näytösviikonlopuksi tai olleet esillä yleisölle.

Lue myös muita uutisiamme Turun lentonäytöksestä: