Ural Airlinesin Airbus A321 teki pakkolaskun maissipeltoon Moskovassa - syynä lintutörmäys

UralAirlines_pellossa(päivittynyt 12.08) Ural Airlinesin Airbus A321 (VQ-BOZ) on joutunut tekemään 15. elokuuta pakkolaskun maissipeltoon Moskovan alueella. Kone oli ilmeisesti törmännyt lintuparveen alkunousussa. Reilun parinkymmenen kerrotaan loukkaantuneen pakkolaskun yhteydessä.

Ural Airlinesin lento U6178 nousi ilmaan Moskovan Zhukovskin lentokentän kiitotieltä 12 kun se törmäsi alkunousun aikana lintuihin. Molempien CFM-56 -moottoreiden kerrotaan vaurioituneen törmäyksessä ilmeisesti lokkiparveen. Ural Airlines on vahvistanut turman johtuneen lintutörmäyksestä.

Kone oli korkeimmillaan alle tuhannessa jalassa eli alle kolmessa sadassa metrissä. Pakkolasku tapahtui telineet ylhäällä maissipellolle muutaman merimailin eli noin 3-5 kilometrin päässä lähtökiitotiestä.

Matkustajat evakuoitiin koneesta ja alustavien tietojen mukaan ainoastaan noin parinkymmenen kerrotaan loukkaantuneen turmassa.  Paikalla oli lähetetty useita kymmeniä ambulansseja sekä helikopteri.

Venäjän terveysministeriön mukaan 23 matkustajaa on kuljetettu sairaalahoitoon. Yhdeksän loukkaantuneista on lapsia. Vain yhden matkustajan kerrotaan vaatineen sairaalahoitoa ja hänenkin tila on vakaa.

Lennon määränpää oli Simferopol ja koneessa oli 226 matkustajaa ja seitsemän hengen miehistö.

VQ-BGX_090119Ural Airlinesin johtaja Kirill Skuratov kertoi uutistoimisto TASSille, että matkustajat, jotka ovat halukkaita jatkamaan matkaansa Simferopoliin kuljetetaan tarkastusten jälkeen Moskovan Domodedovon lentokentälle. Siellä on tarjolla varakone uudelle lennolle.

Venäjällä tapausta verrataan jo Hudson-joen ihmeeseen eli vuonna 2009 US Airwaysin lennolle 1549 sattuneeseen lintutörmäykseen. Tuolloin kapteeni Chesley Sully Sullenberger teki onnistuneen laskun Hudson-jokeen Airbus A320 -koneella, jonka molemmat moottorit olivat sammuneet lintutörmäyksen seurauksena.

Ural Airlines kiittää lentäjiään hyvästä ammattitaitoisesta työstä ja koordinoituista toimista tuoda lentokone laskuun ilman traagisia seuraamuksia.

Turmakonetta ohjasivat 41-vuotias kapteeni Damir Jusupov ja 23-vuotias perämies Georgi Murzin. Vuonna 2013 Ural Airlinesilla aloittaneen kapteenin lentokokemus oli yhtiön mukaan yli 3000 lentotuntia ja perämiehen noin 600 tuntia. Hän oli aloittanut yhtiössä vuonna 2017. Evakuoinnista vastasi viisi matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Venäjän onnettomuustutkintavirasto on aloittanut turmatutkinnan.

ural_airbus_vantaaUral Airlines on lentänyt vuodesta 1993 lähtien ja se on täyttänyt kansainväliset lentoturvallisuustandardit vuonna 2018, kun yhtiö läpäisi kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA-auditoinnin. Vuonna 2018 Ural Airlines kuljetti yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa. Yhtiön laivastossa on kaikkiaan 45 Airbusin kaperunkokonetta.

Ural Airlines on lentänyt myös Helsinki-Vantaalle viiden kuukauden ajan vuonna 2016.

Video pakkolaskusta twitterissä

Video ilmasta pakkolaskupaikalle twitterissä 

 Päivitys kello 11.23: Lisätty ministeriön vahvistama loukkaantuneiden määrä.
Päivitys 11.47: Lisätty tieto ohjaajien kokemuksesta.
Päivitys: 12.08: Lisätty tieto tutkinnan aloittamisesta.