Urheilutoimittajien Liitto: Inka Tiitto oli viime vuonna ilmailulajien paras

inkatiitto_ilmailuliittoUrheilutoimittajien Liitto on 12. tammikuuta nimennyt Vuoden urheilijaksi Tero Pitkämäen. Samalla on nimetty lajien parhaat. Ilmailussa ykkösnimeksi nousi Inka Tiitto Polte Freefly Teamista. Hän voitti viime vuonna historiallisen maailmanmestaruuden tuulitunnelilentämisessä Prahassa. Kyseessä oli ensimmäinen lajissa järjestettu MM-kisa.

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut Lajien parhaita vuodesta 1946 lähtien. Ensin lajeja oli mukana vain muutama, mutta valikoima on vuosien mittaan jatkuvasti laajentunut. Ilmailu on ollut mukana jo vuosikymmeniä.

Maailmaa tuulitunnelilentäjänä ja laskuvarjohyppääjänä kiertävä, maailmamestaruuden 28-vuotiaana saavuttanut Tiitto on alunperin kotoisin Haapajärveltä. Nykyisin hän asuu Kangasalla.

Tiitto viettää suurimman osan vuodesta kiertäen tuulitunneleita eri puolilla maailmaa. Tunnelitiimaa hänellä on vaikuttavat yli 1300 tuntia.

Freestyle-lentäminen on taiteellinen laji, joka vaatii urheilijalta loppuun asti hiottua osaamista. Siihen kuuluu sekä pakollisia kierroksia, joissa lentäjän on suoritettava ennakkoon sovitut kuviot että vapaaohjelma, jossa lentäjä näyttää taiteellisempaa ja luovaa puoltaan. T.T.

Lue myös aiempi Lentoposti.fi -juttu aiheesta: