Utin helikopterit harjoittelevat touko-kesäkuussa laajasti Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla

NH90_utti_221Utin jääkärirykmentti harjoittelee laajalla alueella eteläisessä Suomessa 7. toukokuuta alkaen. Harjoitustoimintaa on viikoilla 19, 20, 22 ja 23 Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä, Itä-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Mukana harjoituksessa on myös maavoimien helikopterikalustoa.

Touko-kesäkuussa järjestettävä Utin jääkärirykmentin harjoitus koostuu useista osaharjoituksista. Niiden aikana harjoitellaan toimintaa rakennetulla alueella, maastossa ja vesistöalueilla. Harjoituksessa on mukana NH90- ja MD500-helikoptereita.

Helikopterit suorittavat lentotoimintaa kaikkina vuorokaudenaikoina, myös kaupunki- ja taajama-alueilla. Käytössä on osittain matalia lentokorkeuksia, mistä voi aiheutua meluhaittaa ympäristöön.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä ja palkattua henkilöstöä, yhteensä noin 400 henkilöä. Sotilaat liikkuvat taisteluvarustuksessa ja käyttävät harjoitusampumatarvikkeita.

Utin jääkärirykmentin harjoitus sopeutetaan vallitsevaan tilanteeseen siten, että asetetut koulutustavoitteet saavutetaan ja kotiutuvien varusmiesten koulutustason mittaus voidaan toteuttaa luotettavasti. MH

Osaharjoitukset järjestetään seuraavasti:

  • 7. - 10.5. Kymenlaakso ja Päijät-Häme
  • 11. - 15.5. pääkaupunkiseutu
  • 24. - 29.5. Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Itä-Uusimaa
  • 1. - 5.6. Kymenlaakso ja pääkaupunkiseutu.
    Lue myös laaja Lentoposti.fi -juttu vuodelta 2015: