Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoona ja laskuvarjojääkärit saivat uuden komentajan

mattola_maavoimatUtin jääkärirykmentin komentaja vaihtui tänään perjantaina. Eversti Petri Mattila luovutti rykmentin komentajan tehtävän eversti Ali Mättölälle Utissa järjestetyssä vaihtotilaisuudessa. Rykmenttiin kuuluu mm. NH90-kuljetuskoptereita pääkalustonaan käyttävä helikopteripataljoona sekä laskuvarjojääkärikomppania.

Eversti Petri Mattila ojensi tilaisuudessa Utin jääkärirykmentin lipun Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivoselle, joka luovutti sen edelleen uudelle komentajalle eversti Ali Mättölälle.

Uusi ja väistyvä komentaja tarkastivat rykmentin joukot Utin lentokentällä. Mukana katselmuksessa olivat myös helikopteripataljoonan NH Industries NH90 ja Hughes MD500 -ilma-alukset.

Utin Jääkärirykmentti on suoraan maavoimien komentajan alaisuuteen organisoitu erikoisjoukko. Sen kokoonpanoon kuuluvat esikunnan lisäksi erikoisjääkäripataljoona, helikopteripataljoona, tukikomppania ja huoltokeskus. Rykmentti vastaa Puolustusvoimien laskuvarjokoulutuksesta.

 Laskuvarjojääkärit saavat koulutuksen tiedustelutehtäviin ja iskuosastotoimintaan. Erityispiirteitä ovat laskuvarjohyppykoulutus sekä yhteistoiminta helikoptereiden kanssa.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi-juttuja Utin jääkärirykmentistä: