Uudistuvat matkustusasiakirjat saa vuoden 2017 alusta lähtien Matkahuollon toimipisteistä

Poliisi_passi_1Poliisihallitus ja Gemalto Oy ovat solmineet uuden hankintasopimuksen passien, henkilökorttien, oleskelulupakorttien ja oleskelukorttien toimittamisesta seuraavalla sopimuskaudella. Ulkonäöltään vuoden 2017 alussa uudistuvat passit ja henkilökortit toimitetaan jatkossa suoratoimituksella Matkahuollon toimipisteisiin.

Tarjouskilpailussa kiinnitettiin poliisihallituksen mukaan erityistä huomiota siihen, että valmiiden passien ja henkilökorttien noutopisteitä on kattavasti koko maassa. Tulevalla sopimuskaudella noutopisteverkosto tuleekin selvästi laajenemaan nykyisestä.

Poliisin myöntämät passit ja henkilökortit siirtyvät 1. tammikuuta 2017 Matkahuollon kuljetettaviksi. Noutopaikkoina palvelevat jatkossa Matkahuollon palveluverkostosta nimetyt pakettipisteet, joihin sisältyy Matkahuollon omien toimipaikkojen ja asiamiestoimipaikkojen ohella mm. Siwoja ja Valintataloja, R-kioskeja sekä muita pisteitä.

Uudistus helpottaa passien ja henkilökorttien noutoa, sillä noutopisteitä on kattavasti koko maassa ja Matkahuollon noutopisteverkosto on selvästi nykyistä verkostoa laajempi.

Samalla otetaan käyttöön passimenettelystä tuttu suoratoimitus myös henkilökorteilla.

Passien ja henkilökorttien ulkonäkö uudistuu ja niihin tulee joitain uusia turvatekijöitä. Uudistuvien passien kuvituksen aiheiden ideointi aloitetaan 21. tammikuuta käynnistyvillä Matkamessuilla, jossa poliisi on mukana yhteisellä osastolla Ulkoministeriön kanssa. Messukävijöiden toivotaan osallistuvan kuvituksen ideointiin.

Uudet lupa-asiakirjat on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2017 alussa.

Poliisihallitus edusti hankinnassa myös Maahanmuuttovirastoa, ulkoasiainministeriötä ja Väestörekisterikeskusta.

Lue myös: