Uusi ilmailusääpalvelu Ilmatieteen laitokselta

ilmailusaa_ilmatieteenlaitosIlmatieteen laitos on kehittänyt oman lentosäätietoja välittävän verkkopalvelun lentäjille. Uusi palvelu on otettu käyttöön 18. kesäkuuta ja se löytyy osoitteesta www.ilmailusaa.fi. Palvelu on avoin kaikille ilmailijoille eikä vaadi erillistä rekisteröitymistä. Ilmailusaa.fi toimii yleisimmillä selaimilla, lisäksi sitä voidaan käyttää älypuhelimilla ja tableteilla. Palvelu on suomen- ja englanninkielinen. Aiempi lentosäätietojen verkkopalvelu toimii 29. kesäkuuta 2013 saakka.

Uudesta ilmailusääpalvelusta on saatavilla lentosäähavaintojen, -ennusteiden ja -varoitusten lisäksi satelliitti- ja tutkakuvia, ennusteita mm. tuulesta, kokonaispilvisyydestä ja sadealueista seuraaviksi viideksi vuorokaudeksi.

Uutena ominaisuutena on mahdollisuus piirtää kartalle suunniteltu lentoreitti, jonka avulla voidaan listata reitin varrelle osuvat lentosäähavainnot ja -ennusteet.

Ilmatieteen laitos on nimetty vastuulliseksi ilmailun sääpalvelun tuottajaksi 1.6.2012 alkaen. Ilmatieteen laitoksen vastuulle siirtyi myös edellinen lentäjille tarkoitettu lentosäätietojen verkkopalvelu, joka toimii 29. kesäkuuta 2013 saakka.

Palautetta palvelusta voi lähettää sähköpostilla ilmailu@ilmatieteenlaitos.fi.


www.ilmailusaa.fi