Vaasan lentoaseman kiitotieremontti valmis – lentoliikenne käynnistyy

Vaasa_Airport_1Remontin vuoksi suljettuna ollut Vaasan lentoasema otetaan kaupallisen lentoliikenteen käyttöön maanantaina 27. heinäkuuta. Lentoasema oli suljettuna noin kuukauden ajan. Kiitotieremontin lisäksi lentoaseman infrastruktuuria on kehitetty palvelemaan paremmin myös suurempia matkustajakoneita.

Kiitotieremontti alkoi valmistelevilla töillä keväällä 2015. Kesäkuun lopussa lentoasema suljettiin lentoliikenteeltä reiluksi kuukaudeksi.

Remontin aikana kiitotien päällyste uusittiin ja kiitoteiden päihin rakennettiin kokonaan uudet lentokoneiden kääntöalueet. Myös rullausteiden päällysteet uusittiin ja niitä levennettiin nykyvaatimusten mukaisiksi.

Samalla lentoasema-alueen valojärjestelmä uusittiin, viemäriverkosto saneerattiin ja asematason päällysteitä ja lentokonepaikkoja korjattiin.

"Päällystämisen lisäksi lentoliikennealueen infrastruktuurin kehittäminen, kuten rullausteiden ja asematason leventäminen ja kääntöpaikkojen rakentaminen kiitotien päihin, helpottavat jatkossa isojenkin koneiden liikennöintiä", Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi Finaviasta kertoo.

Reilun viiden miljoonan euron investointi toteutettiin, jotta Finavia voi taata turvallisen lentoliikenteen toimintaedellytykset ja tukea Suomen lentoliikenteen kasvua parhaalla mahdollisella tavalla.

"Uusittu kiitotiepäällyste palvelee lentoasemaa arviolta seuraavat 15 ja kenttävalojärjestelmä seuraavat 30 vuotta", Lampi sanoo.

Lue myös: