Vaihtelua harmaaseen - Etelä-Korea esitteli vihreän Herculeksen

hercules_koreanet_lockheedmartinEnsimmäinen Etelä-Korean tilaamista neljästä Lockheed Martin C-130J Super Hercules kuljetuskoneista (srn 5730) on valmistunut loppukokoonpanosta. Siinä missä monien maiden sotilaskuljetuskoneet ovat nykyisin tasaisen harmaita, Korean Hercules kantaa perinteisempää kolmiväristä naamiomaalausta.

Nyt valmistunut kone luovutetaan ostajalle vuonna 2014, jonka aikana valmistuvat myös loput kolme konetta. Korealla on käytössä myös Herculeksen aiempia versioita. Sillä on yhteensä kahdeksan C-130H ja pidennetyllä rungolla varustettua C-130H-30 -koneita. Niiden yksikkö on 251st Tactical Air Support Squadron Busan-Gimhaen lentotukikohdassa Pusanissa.

C130_forsvaretKorean tilaamissa C-130J-versioissa on pidennetty runko.Kyseessä oli 15. maa, joka tilasi Herculeksen uusinta J-mallia. Ulkoisesti sen erottaa parhaiten aiemmista versioista kuusilapaisista potkureista.

Lockheed C-130 Hercules teki ensilentonsa jo vuonna 1954 ja on edelleen tuotannossa. Koneesta on yli 40 eri versiota ja se on käytössä yli 60 maassa.

 

Lue myös:

Tiukkaa puljaa nelimoottorisilla - video