Venäläinen tukialushävittäjä tekee vaikuttavan ylösvedon: YouTube

su33carrier_youtube_migflugjetflightsUutiset ovat viime aikoina kertoneet Kiinan uudesta lentotukialus Liaoningista, joka tosin on vasta koeajovaiheessa. Se rakennettiin alunperin Neuvostoliiton Punalaivastolle. Venäjä operoi nykyisin saman luokan Admiral Kuznetsov -tukialusta. YouTubesta löytyy näyttävä video Sukhoi Su-33 -monitoimihävittäjän ylösvedosta Kuznetsovilta.

Venäjän merivoimilla arvioidaan olevan parikymmentä Sukhoi Su-33 -konetta. Tyyppi on Su-27-hävittäjän monitoiminen laivastoversio.

Videolla kone tekee normaalilta näyttävän lähestymisen jarrukoukku ulkona, mutta lentäjä ilmeisesti toteaa, ettei lasku onnistu. Kyseessä saatoi olla myös laskeutumisharjoittelu.

Joka tapauksessa hävittäjä tekee näyttävän ylösvedon, jossa kohtauskulma kasvaa todella suureksi. Koneen pyrstö käykin varsin lähellä lentokantta. Tehoa hävittäjän moottoreissa kuitenkin riittää, joten Su-33 kohoaa vaivattomasti taivaalle uutta yritystä varten.

Vain 17 sekuntia kestävä video on ladattu YouTubeen ensimmäisen kerran vuonna 2010, mutta sen tarkasta kuvausajankohdasta ei ole tietoa.

 

Su-33 ylösveto: YouTube

Lue myös: