Vesitaso vaurioitui pakkolaskussa Jollaksen eteläpuolella - ei henkilövahinkoja

Vesikone_merivartiosto(Päivittynyt klo 17.42) Suomenlahden Merivartiosto ilmoitti vesiliikenneonnettomuudesta merialueella Helsingin Jollaksen eteläpuolella. Kyseessä olisi ensitietojen mukaan ultrakevyen kellukkeilla varustetun lentokoneen pakkolasku. Kaksi henkilöä on pelastettu ja he ovat kunnossa.

Suomenlahden Merivartiosto johtaa pelastustehtävää Santahaminan ja Jollaksen välisellä merialueella, jossa ovat mukana Helsingin poliisi ja pelastuslaitos.

Paikalle ensimmäisenä saapunut vene pelasti koneessa olleet. Meripelastuslohkokeskus vahvisti koneessa olleiden henkilöiden olevan kunnossa. He eivät tarvinneet ensiapua.

Merivartiosto kertoi vau
rioituneen vesikoneen nostetun pois merestä ennen kello puolta kuutta.

"Pelastustoiminta päättynyt ja vesikone on hinattu rantaan ja nostettu ylös", kertoi Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski Lentoposti.fi:lle.

Kone onnistuttiin pitämään pinnalla ja hinaamaan rantaan yhteistyössä Merivartioston, pelastuslaitoksen, poliisin sekä puolustusvoimien kesken.

Meripelastusjohtaja arvioi koneen vauriot huomattaviksi. Julkaistun kuvamateriaalin perusteella ultrakevyt olisi vaurioitunut ainakin kellukkeen sekä oikean puoleisen siiven osalta, joka on katkennut. Koneesta vuosi lisäksi polttoainetta mereen. Määrä oli kuitenkin niin vähäinen ettei se johtanut pelastuslaitoksen torjuntatoimiin.

Alustavien tietojen mukaan ultrakevyt vesikone olisi suorittanut lentoonlähdön, mutta jo se olisi keskeytynyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä jo muutaman metrin korkeudesta.

Helsingin poliisi tutkii tapausta, josta on ilmoitettu myös Onnettomuustutkintakeskukselle.

Siipi- ja runkoprofiilin perusteella onnettomuuskone on todennäköisesti ollut Full Lotus -kellukkeilla varustettu Aeroprakt A-22L Foxbat -ultrakevyt.

Päivittynyt kello 17.42: Lisätty meripelastusjohtajan haastattelu.