Viivästyneen Suomen suurimman hotellihankkeen työt alkavat Helsinki-Vantaalla

LAK_hotel_airport_0921LAK Real Estate ja Skanska ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen vuonna 2024 Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautuvan Suomen suurimman hotellin rakentamisesta. Hotelli tulee Terminaali 2:n yhteyteen ja rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2021. Koronaepidemia viivästytti aloitusta. Hotellin kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar (kuvassa).

Alunperin hotellin rakennustöiden piti käynnistyä jo 2020. Lentomatkailun romahdus koronaepidemian takia laittoi hankkeen jäihin. Nyt tulevaisuus näyttää valoisammalta. Avajaisia odotetaan vuonna 2024.

Uudistuvan Helsinki-Vantaan sydämeen valmistuva 13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke. Nordic Choice Hotelsin operoima kokonaisuus tulee tarjoamaan kahden brändin alla yhteensä yli 700 huonetta. Hotellista on suora sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

LAK_hotel_airport__laaja_0921Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa. Vuonna 2024 avautuva hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin.

”On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä”, kertoo LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Hotellin operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels, joka tuo Helsinki-Vantaalle hankkeen myötä kaksi eri hotellikonseptia. Suunnitellut konseptit tarjoavat tulevaisuudessa matkustajille muun muassa viisi ravintolaa sekä spa- ja kuntosalitilat. Lisäksi hotellissa on korkealaatuiset ja laajat kokous- ja konferenssipalvelu.

”Tuntuu erinomaiselta ottaa seuraava askel Helsinki-Vantaan terminaalin yhteyteen rakentuvan hotellikokonaisuuden kanssa. Kaksi konseptiamme tarjoavat lentoaseman käyttäjille uusia mahdollisuuksia majoituksensa räätälöintiin tai odotukset ylittävän konferenssikokemuksen tarjoamiseen. Odotan innolla kokonaisuuden avautumista vuonna 2024”, kommentoi Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen.

Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC ja urakoitsijana Skanska.

Hotellihanke on yksi LAK:n Avia City -alueen kehityshankkeista. Avia City yhdistää luonnon, cityelämän ja lentokentän ainutlaatuiseksi kaupunkiympäristöksi. Alueelle syntyy kansainvälisiä palveluita, työpaikkoja sekä asuntoja.

”Aviapoliksen alue on yksi pääkaupunkiseudun nopeasti kehittyvistä kasvukeskittymistä. On hienoa nähdä, kuinka kunnianhimoinen hanke etenee ja samalla lentokentän palvelut paranevat”, toteaa Jani Nokkanen, LAK:n hallituksen puheenjohtaja.

Alunperin Ilmailulaitos perusti Lentoasemakiinteistöt Oyj (LAK) - Airport Real Estates Plc -yhtiön 1999. Nykyisen LAK Real Estate Oy:n omistuspohja on monipuolisempi. TT