YLE: Helsinki-Vantaan rajatarkastuksiin tarvittaisiin 50 - 70 uutta käsiparia

Rajavartiolaitos_kuva1Rajavartiolaitos kertoi tänään ajankohtaisista rajaturvallisuusasioista. YLE:n mukaan esiin nousi huoli Helsinki-Vantaan lentoaseman rajatarkastusten toimivuudesta. Sinne tarvittaisiin 50 - 70 uutta käsiparia, jotta rajaliikenteen sujuvuus voitaisiin taata vastaisuudessakin.

Rajatarkastukset ovat turvallisuustilanteen muuttuessa tulleet entistä vaativimmiksi ja aikaa vievimmiksi. Terrorismin uhka ja laiton siirtolaisuus ovat korostuneet.

"Rajavartiolaitoksen toiminta on viimeisen kahden vuoden aikana muuttunut rajulla tavalla. Eikä suinkaan helpompaan suuntaan", sanoi YLE:n haastattelema Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen.

Rajavartiolaitos ei halua ruuhkauttaa Helsinki-Vantaan lentoasemaa siten että Finnairin Aasian liikenne vaarantuisi aikaa vievien tarkastusten takia.

"Tarvitaan yksinkertaisesti käsipareja lisää. Puhutaan muutamista kymmenistä. 50 - 70 henkeää lisää lähivuosina", Kaukanen totesi.

Helsinki-Vantaalla on myös passintarkastusautomaatteja, joita voivat käyttää muutamien valtioiden kansalaiset, joilla on biometrinen passi. T.T.

YLE:n uutinen