AeroSvit jätti konkurssihakemuksen - lennot jatkuvat toistaiseksi

AeroSvit_engineUkrainalainen AeroSvit on jättänyt konkurssihakemuksen Kiovan tuomioistuimeen aloittaakseen konkurssimenettelyn. Tavoitteena on toiminnan uudelleen organisointi. Yhtiön on määrä palauttaa vakavaraisuutensa ja täyttää rahoittajiensa sitoumukset. Lennot operoidaan yhtiön mukaan normaalisti.

Kiovan kansallinen tuomioistuin määräsi konkurssimenettelyn aloitettavaksi joulukuun 29. päivänä koskemaan AeroSvit Airlinesia. Yhtiö ei kuitenkaan lopeta tiedotteensa mukaan operointia vaan jatkaa toimintaansa.

Lentoyhtiön johto säilyy ennallaan ja jatkaa operatiivista toimintaa normaalisti. AeroSvit on jo aloittanut uudelleen organisoinnin parantaakseen tehokkuutta ja lisätäkseen tuottoja.

AeroSvitillä oli jo joulukuussa maksuvaikeuksia Moskovan Sheremetyevon lentokentän kanssa. Lennot Moskovaan oli keskeytetty neljäksi päiväksi maksurästien takia ennen joulukuun puoltaväliä.

AeroSvit on vuonna 1994 perustettu yhtiö, jonka kotikenttänä toimii Kiovan Boryspil. Yhtiö operoi 80 kohteeseen 34 eri maassa. AeroSvit on yksi ensimmäisistä Itä-Euroopan lentoyhtiöistä, joka täytti IOSA-vaatimukset.