Air Baltic paransi koneidensa käyttöastetta

AirBaltic_MartinGaussAir Baltic on saavuttanut 15 % parannuksen lentokaluston käyttöasteessa vuoden 2013 kesäkaudella edelliseen vuoteen verrattuna. Tulokset saavutettiin rakenteellisilla muutoksilla verkostossa. Myös vaihtoaika yhtiön kotikentällä lyhentyi.

"Parempi lentokaluston käyttöaste tarkoittaa lyhyempää aikaa maassa ja siten alhaisempia yksikkökustannuksia, jotka voidaan tuoda takaisin asiakkaillemme tarjoamalla edullisia lippuja. Se myös varmistaa paremman palvelun, koska lentokaluston saatavuus on parempi", Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

"Tänä keväänä käynnistimme kuusi uutta reittiä lämpimiin paikkoihin, esittelimme lisälentoja noin kymmenelle reitille, jotka linkittävät Riian kohteisiin kuten Pariisi, Barcelona, Nizza, Tukholma, Rooma, Lontoo ja Bari, ja paransimme lähtöaikoja, jotta ne sopivat paremmin liike- tai vapaa-ajan matkoille. Tämä tekee matkasta mukavamman, vähentää odotusaikoja vaihtokentällä ja antaa enemmän aikaa lomasta nauttimiseen.”

Parannus lentokaluston käyttöasteessa saavutettiin rakenteellisilla muutoksilla verkostossa. Siirtämällä runkoreittejä keskipäivän lähdöistä vaihdellen aamu-/iltapäivälähtöihin.

AirBaltic_tailKäytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi viikonloppumatkailijat, jotka aiemmin saapuivat lauantaina keskipäivällä Milanoon, Pariisiin tai Roomaan ja pakotettiin lähtemään 24 tuntia myöhemmin keskipäivällä.

Nyt matkustajat saapuvat kohteisiin aikaisin aamulla ja lähtevät myöhään iltapäivällä sunnuntaina. Muutokset mahdollistavat pidemmän ajanvieton kohteessa.

Samanlaisia toimintamalleja otettiin käyttöön myös arkipäiville ja niiden ansiosta matkailijoiden suunnitelmien joustavuus on lisääntynyt ja lentoyhtiö on voinut ottaa käyttöön tiiviimmät aikataulut sekä korkeamman lentokaluston käyttöasteen.

Lentokaluston 15 prosentin lisäkapasiteetti saavutettiin verkoston uudelleenjärjestelyn kautta. Sen ansiosta airBaltic on voinut käynnistää lisälentoja kohteisiin kuten Tukholma, Pariisi, Lontoo, München.

Yhtiö on lisäksi esitellyt kuusi uutta kohdetta: Praha (Tsekin tasavalta), Heviz-Balaton (Unkari), Olbia (Sardinia, Italia), Rijeka (Kroatia), Larnaca (Kypros) ja Malta.

Verkoston muutoksien avulla Air Baltic on myös pystynyt optimoimaan vaihtoajan Riian keskuksessaan noin kahdesta tunnista yhteen tuntiin tehden matkasta mukavamman matkustajilleen.